Molitva za ”reset” u vjeri i životu

Što ako je „reset“ točno ono što trebate? I što to zapravo znači?

„Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta“ (2. Korinćanima 5,17).

Je li vam ikada baš dobro išlo… radili ste punom parom danima, tjednima ili čak mjesecima, prije nego ste shvatili da više ne ide? Možda se pitate je li to samo mala prepreka ili neka hormonalna promjena, ali tada si priznate da to neće otići… što god da jest.

Izgovoriti: „Trebam reset“, može biti jako strašno.

No što ako?

Što ako nas Bog, u svoj Svojoj moći, vodi do tih mjesta ranjivosti? Što ako nam On cijelo vrijeme dopušta da se preradimo kako bismo se napokon… zaustavili?

PROČITAJTE: Molitva koja oslobađa od stresa i umiruje um

Što ako je „reset“ točno ono što trebate? I što to zapravo znači? Našao sam neke zanimljive opise što znači nešto resetirati. Evo nekoliko od njih:

-vratiti na početno stanje

-ponovno postaviti

-ponovno prilagoditi nakon početnog neuspjeha

Koliko bi naši životi bili drugačiji ako bismo pitali Boga da ponovno postavi sve u njemu i iskreno to misliti? Bi li naše dnevne rutine izgledale isto? Bi li naši stavovi ostali kakvi jesu?

PROČITAJTE: Pod stresom ste? Ova kratka molitva vam može pomoći

Ako vam Duh Sveti govori da trebate pravu i dugotrajnu promjenu u srcu i umu, onda budite ohrabreni provesti neko vrijeme u miru i tišini, na mirnom mjestu gdje se možete naći s Bogom. Naš Spasitelj se sreo s Ocem u molitvi te se molio za sve nas koje On čuva. U toj molitvi, On je bio jasan da trebamo živjeti u ovome svijetu, ali ne i biti od njega.

Pomolimo se zajedno:

„Gospodine, žudim za onim trenutcima rano u mojoj vjeri kada sam osjetio Tvoju blizinu, radost, energiju i čar života. Priznajem da su moje dnevne obaveze umanjile strast prema Tebi. Priznajem da dopuštam brigama svijeta da utišaju radost evanđelja. Gospodine, okreni moje srce ponovno prema Sebi. Usmjeri moje oči na Sebe, okreni moje srce prema Sebi. Obnovi mi srce i život te me ponovno usmjeri Svojim putevima. Pomozi mi da na dnevne rutine gledam kao na trenutke u kojima se mogu predati Tvojoj volji. Hvala ti što si Gospodin mog života svaki dan. U Isusovo ime, Amen.“

Autorica: Jennifer Waddle; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Crosswalk.com