Molitva slomljena čovjeka

Ako vas zanima što je molitva slomljena čovjeka, u nastavku donosimo jedan divan primjer.

»Dragi Oče na nebu, nisam čovjek koji se moli, ali ako si tamo gore i možeš me čuti, pokaži mi put. Na kraju sam snaga.« Tu molitvu šaptom izgovara George Bailey kojega glumi Jimmy Stewart u filmskom klasiku Divan život. U sada već kultnoj sceni, Baileyeve oči pune su suza. To nije bio dio scenarija, ali dok je izgovarao tu molitvu, osjetio je osamljenost, očaj ljudi koji su izgubili svaku nadu. To ga je slomilo.

Svatko je nekad »slomljen«

Bit Baileyeve molitve je: »Pomogni mi.« I upravo te riječi odzvanjaju 109. psalmom. David je na kraju snaga i moli se: »Jer nevoljen sam i siromah; srce je moje ranjeno u meni… tijelo se moje grči od mršavosti« (r. 22,24). Kopnio je »kao sjena koja se naginje« (r. 23) i postao je predmetom podsmjeha (r. 25). Potpuno slomljen, nije više znao gdje potražiti pomoć i zavapio je Gospodaru nad Gospodarima da mu pokaže put: »Pomozi mi, Jahve, Bože moj!« (r. 26).

PROČITAJTE: Najučinkovitija molitva u svakoj nevolji

U životu svakog od nas postoje razdoblja kada riječ »slomljen« govori sve. U takvim razdobljima često ne znamo što moliti, no budimo sigurni da će Bog odgovoriti na jednostavan poziv u pomoć.

Nebeski Oče, neki dani su teški. Čine se beznadnima. Kada smo slomljeni, okreni naše srce k sebi. Daj nam snage da potražimo tvoju pomoć.

Molitve za razne potrebe možete pronaći OVDJE.

Autor: John Blase; Izvor: duhovna-stvarnost.hr

NAJNOVIJE!