Molitva za Australiju
Foto: Facebook

Australija su ovih dana suočava s najvećim požarom u njenoj povijesti. Milijuni hehtara zemlje su izgorjeli, a tisuće su evakuirane u bijegu od vatre koja im prijeti. 

Možda ljudima u Australiji zbog udaljenosti ne možemo pomoći na neke konkretne načine, no možemo uzdići svoju molitvu Bogu, koji upravlja i kontrolira sve okolnosti:

Oče nebeski, mi vjerujemo da si Ti dobar Bog, koji brineš za zemlju koju si stvorio i njene stanovnike. Zahvaljujemo Ti što se u svakoj situaciji možemo tebi utjecati.

Oprosti što često zaboravljamo Tebe onda kada su nam okolnosti ugodne te ih ne cijenimo dovoljno. Oprosti nam što Te zanemarujemo i ne vidimo Tvoju blagonaklonu ruku koja je uvijek s nama.

Molimo te, Bože, da blagosloviš sve ljude koji se u Australiji sada suočavaju sa zastrašujućim požarom, kao i njihove domove. Ti ih blagoslovi, zaštiti ih, čuvaj i budi uz njih. Otvori im oči za Tebe, da oni shvate i iskuse Tebe kao živog Boga.

Blagoslovi i čuvaj one o kojima nitko ne brine – stare, nemoćne, slabe, djecu, žene, beskućnike, siromašne. Ti, Gospodine, jedini možeš promijeniti stvari na bolje.

Na isti način na koji si zaustavio oluju pred očima učenika, to možeš učiniti i s požarom, kao i bilo kojom drugom prirodnom katastrofom. Daj da mnogi još spoznaju Tebe kao svog Spasitelja i Gospodina.

U skladu s Tvojom voljom, molimo i zahvaljujemo Ti što nas slušaš. U Isusovo ime, amen.

Molitve za druge prigode možete pročitati na OVOM LINKU!