Molitva za ljubav: Ovako trebamo moliti za ljubav

Molitva za ljubav, buduću i sadašnju, može vam donijeti blagoslove u vašu vezu ili brak. Kako bismo trebali moliti za ljubav?

Bog je Stvoritelj ljubavi jer Bog jest ljubav. Naše ”zašto” trebalo bi samo biti važno ako ne znamo namjeru i razlog koji stoji iza onoga zašto molimo za ljubav. Bog vas poznaje bolje nego što sami sebe poznajete. Vjerujte, oslonite se i tražite.

Molitva za ljubav

Kako može izgledati naša molitva za ljubav? Ovako možemo moliti:

Oče, zahvaljujem Ti što nam pokazuješ ljubav. Hvala Ti Oče što si nam dao najveći primjer ljubavi, kada si dao da Tvoj Sin umre kako bismo mi mogli živjeti. 

Oče, molim za one koji traže supružnike. Molim za to da Ti, Bože, budeš njihova prva ljubav te da Ti oni mogu povjerovati da ćeš im Ti dati supružnika za kojeg se mole. 

Također molim za one koji su trenutno u braku. Molim za to da uvijek Tebe stave na prvo mjesto, Bože i da ne izgube iz vida dar koji si im dao. U Isusovo ime, amen. 

Molitva za ljubav – tražite Boga i Njegove želje

Ne može svatko shvatiti zbog čega muškarac i žena čeznu za time da budu vjenčani i u savezu jedno s drugim. Bog je stvorio Adama i vidio prikladnim da Adam ne bude sam te je stvorio Evu. (Postanak 2)

„Imaj svoju radost u Gospodinu; on će ti ispuniti što ti želi srce“! (Psalam 37, 4) 

Postoji toliko puno ljubavnih pjesama koje smo slušali, bez obzira na to želimo li biti u braku ili ne. Znam za činjenicu kada čujem riječ ”žudim”, sjetim se Boga, no isto tako i pjesme ”I Want It That Way” od Backstreet Boysa. Ta pjesma, kao i mnoge druge koje sam slušala odrastajući, bila je ponovno i ponovno puštana. To je pjesma koju nikada neću zaboraviti. No ta pjesma pokazuje koliko želimo stvari i ljude u ovome svijetu. 

Postoje televizijske emisije, filmovi, pjesme i čak ljudi oko nas koji utječu na ono što želimo. Postajemo toliko opsjednuti našim željama da zaboravimo kako je Bog jedino ono što bismo trebali željeti. „Revnost bez razboritosti nije dobra, i tko brzo hoda, spotiče se. Ludost čovjeku kvari život, a srce mu se ljuti na Jahvu!“ (Mudre izreke 19, 2-3)  

Biblija kaže da ako se prebrzo predajemo vlastitim željama bez savjetovanja s Bogom, da smo ludi. Postajemo ljuti na Boga zbog naglih odluka koje donosimo, bez da prije toga tražimo znanje i mudrost od Boga. 

Zašto moliti za ljubav
Foto: Pexels

Zašto moliti za ljubav?

Stoga, što je vaš razlog molitve za ljubav? Moji razlozi su bili ti što sam oduvijek željela imati vlastitog supruga i obitelj. Željela sam svog budućeg supruga čak i onda kada nisam bila spašena. Tražila sam Božjeg čovjeka kada sam samo trebala tražiti Božje srce. U Matejevom evanđelju 6, 33, Biblija kaže: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ 

Brinula sam se oko toga kada ću se udati i kako će to sve zajedno ispasti. Sav moj trud bio je prožet traženjem svega drugoga, samo ne Boga. Naučila sam prije nekoliko godina da moj život nije moj te da moje želje također nisu moje. 

Tada sam postala ozbiljna u vezi molitve za mog budućeg supruga i toga da najprije tražim Boga. Nisam bila savršena u ovome i čak sam postala nestrpljiva. No znam ovo: vjerujte Bogu i uvijek Ga tražite. Najprije i uvijek volite Boga. 

„Ja ljubim one koji ljube mene i nalaze me koji me traže.“ (Mudre izreke 8, 17) 

Moliti za ljubav
Foto: Pixabay

Molitva za ljubav ili za mudrost?

„Jer Jahve daje mudrost, iz njegovih usta dolazi znanje i razboritost.“ (Mudre izreke 2, 6) 

Rečeno mi je da je mudro pitati Boga u vezi toga kako se moliti za budućeg ili trenutnog supružnika. Svatko od nas ima te odredbe i preduvjete koje smo osmislili u našim umovima, u skladu s našim željama. Također ne shvaćamo koliko svijet može imati utjecaja na naše molitve za buduće supružnike. 

Mogu vam reći kako moj trenutni zaručnik nije ono što sam baš zamislila u svome umu prije nego što sam molila Boga. Moj zaručnik je izvan onoga za što sam se molila. Bog je znao točno kako će me spojiti s mojim budućim suprugom. Tako sam jako zahvalna. 

No za one koji se još mole, ohrabrite se i budite strpljivi. (Rimljanima 8, 25) Kroz cijelu Bibliju vidimo primjere strpljivosti, izdržljivosti i ustrajnosti. Adam i Eva, Rahela i Jakov, Marija i Josip, Ruta i Boaz; to su sve primjeri odnosa koji su bili daleko od savršenih. 

U današnjem svijetu, izloženi smo mnogim lažima za koje neprijatelj želi da vjerujemo u vezi toga kakav bi naš budući supružnik trebao biti. Društveni mediji personificiraju te laži zbog čega su one urezane u naše umove, što znači da mogu prodrijeti i u naše molitve. Najvažnija molitva koju bismo trebali moliti za naše buduće supružnike i čak za naše sadašnje supružnike nalazi se u 1. Korinćanima 13. 

„Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi“. (1. Korinćanima 13, 4-7) 

Tako bismo trebali moliti za ljubav. Bog je Stvoritelj ljubavi jer ”Bog jest ljubav”. (1. Ivanova 4, 8) 

Naše zašto trebali bi biti važno samo ako ne znamo namjeru i razlog, koji stoji iza toga zašto se molimo za ljubav. Bog vas poznaje bolje nego što sami sebe poznajete. Vjerujte, oslonite se i tražite. (Mudre izreke 3, 5-6) 

„Volimo Ga zato što je On nas najprije volio.“ (1. Ivanova 4, 19) 

 

Kratke molitve za ljubav
Foto: Unsplash

Kratke molitve za ljubav

Molitva za ljubav mog života

Oče nebeski, dolazim k Tebi sa svojim slomljenim i usamljenim srcem. Molim Te pomozi mi u mojoj nemogućoj situaciji.

Molim te, smiluj mi se da obnovim prijateljstvo i komunikaciju s ljubavlju mog života. Nedostaje mi duboko. Osjećam se prazno i usamljeno bez njega/nje. Hvala ti Isuse moj.

Molitva za ljubav i radost

Gledajući unatrag, Gospodine, razumijem da je sreća ključna za vezu ispunjenu ljubavlju. I iz mojih iskustava također znam da Ti držiš taj ključ.

Bože, želim da otvoriš vrata radosti u našim životima kako bi ovaj odnos opstao. Dopusti mi da udahnem aromu slatke ljubavi i potpuno se uronim u sreću koju pruža moj partner. Oče, zahvaljujem se Tvom imenu na uslišanim molitvama, Amen.

Molitva za izgubljenu ljubav

Nebeski Oče, moj brak je u velikoj nevolji. Daj da budemo vjerni jedno drugome, da vjerujemo jedno drugome i da uživamo u zajedničkim stvarima. Daj nam da budemo intimniji jedno s drugim. Molim Te za snažniju ljubav jedno prema drugome. U tvoje ime Isus. Amen.

PROČITAJTE JOŠ: