Molitva za unutarnji mir

Molitva za mir u duši vam je možda ovih dana potrebna. Je li vaše srce uznemireno i trebate smirenje živaca? Osjećate li se kao psalmist, koji je pitao svoju dušu: „Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni?“

Jedan od najtežih dijelova poznavanja mira je razumijevanje kako to nema nikakve veze s kontrolom.

Ako imate problema s povjerenjem ili pronalaženjem riječi molitve usred vihora zastrašujućih oluja, slobodno ponudite ove riječi Gospodinu sada u molitvi za mir!

Molitva za unutarnji mir

Gospodine, ponekad se u svojoj nutrini osjećam uznemireno i tjeskobno. Često sam svladana mislima koje lete van kontrole. Zbunjenost vlada, a poraz želi ukrasti moju radost.

Trebam tvoj mir – duboko dolje u svom srcu – koji ostaje sa mnom dan i noć i govori pouzdano u vjetar. Smiri moj tjeskobni duh, Gospodine; od svih napada „ako samo“ i „što ako“ koje me ispunjavaju nepotrebnim brigama.

Znam da je povjerenje veliki dio doživljavanja mira i taj strah nema mjesta u mom životu. Većina stvari o kojima brinem ili strahujem se uopće ne dogode. Tako proglašavam moje povjerenje u tebe. Oslobađam uzde svog života i opet tražim da preuzmeš kontrolu.

Možda trebam moliti ovu istu molitvu svaki dan, ali sam umorna od ludila života koji napušta moj ​​raspored i moje misli koje odmiču kontroli. Trebam više od tebe, Gospodine, i manje od mene.

VIDI OVO: Duševni mir koji vam samo Isus može dati

Predajem se i priznajem: ne mogu kontrolirati ljude, planove, pa čak i sve moje okolnosti, ali mogu prinijeti te stvari tebi i usredotočiti se na tvoju dobrotu.

Hvala Ti danas za svaki dobar dar što si dao, svaki blagoslov koji si poslao, svaki oprost koji nisam zaslužila, i da, za svako iskušenje koje si dopustio u mom životu.

Gospodine, trebam Tvoj mir

Ti donosiš smirenost i dobro iz svake okolnosti, ako se samo prepustim i vjerujem Ti. Znam kada molim i zahvaljujem ​​umjesto brige, obećao si da mogu doživjeti vrstu mira koja je iznad svakog razuma. To je tvoja vrsta mira, Gospodine. I ona za kojom žudim.

Kad god sam pod stresom, u tjeskobi ili strahu, pomozi mi sjetiti se doći k Tebi. Ti si jedini koji može smiriti moje strahove i okončati moje gnjevno ponašanje. Bilo u trivijalnim ili teškim pitanjima, znam da ne samo da ćeš mi dati mir; Gospodine, ti ćeš biti moj mir. A kad Ti se približim – u molitvi, u čitanju Tvoje Riječi, u pomaganju drugom – ti ćeš biti tamo, izbliza i osobno.

VIDI OVO: 5 biblijskih stihova koji će vam donijeti mir u srce

Ne mogu se nositi s ovim vremenima sama, Gospodine. Hoćeš li govoriti mirno i umiriti moje oluje, ili me držati za ruku dok hodamo kroz njih zajedno? Hoćeš li donijeti istinske mudrosti onih koji su prošli slična vremena, u moj život? Hvala ti, Gospodine. Vjerujem ti.

U ime Onoga koji čini da vjetar i valovi stanu, Amen.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Blaženka Š.

NAJNOVIJE!