Molitva za tate

Drage majke i supruge, ako ne znate što i kako trebate moliti za svog supruga i oca svoje djece, ova molitva vam može poslužiti kao obrazac.

Dragi nebeski Oče, predajem oca svoje djece Tebi. Učini ga čovjekom vrijednim visokog zvanja očinstva.

Nježno ga vodi stazama neporočnosti i pravednosti kako bi njegova djeca mogla u njemu vidjeti uzor koji vrijedi slijediti. Ne dozvoli mu da razdražuje svoju djecu, već ga često podsjećaj da djeca od njega očekuju usmjeravanje i savjete.

Ako je učinio štetu ili narušio odnos sa svojom djecom, Oče, daj mu hrabrosti i poniznosti da obnovi i nadogradi taj odnos. Ne dopusti mu da svoju djecu doživljava kao prepreku ostvarenju planova koje ima za taj dan. Učini da ih vidi kao blagoslove i dragocjenosti koje su mu povjerene na čuvanje.

Oče, molim Te da moja djeca steknu bogato duhovno naslijeđe od čovjeka koga zovu “tata”. Pomozi mu da bude otvorena srca prema tvojim zahtjevima i hrabar da se odazove onome na što si ga Ti pozvao. Neka ide Tvojim putovima i drži Tvoje uredbe i zakone da bi napredovao u svemu što radi i gdje god pođe proslavljajući Tebe tako da njegova djeca to mogu vidjeti.

Pouči ga da sa svojom djecom postupa onako kako Ti postupaš s njim – nježno i s ljubavlju, a nikada ljutito. Daj mu strpljenja i mudrosti da usmjerava svoju djecu, da ih hrabri i tješi, pozivajući ih da žive životom vrijednim Tvog kraljevstva i tvoje slave.

U Isusovo ime. Amen.

A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjim! (Efežanima 6,4)

Izvor: Viseodzivota.com

Ostale molitve možete pronaći na OVOM LINKU!