Molitva za vjeru kada stvari krenu na gore

Molitva za vjeru ili povećanje vjere treba biti iskrena želja svakog istinskog vjernika. Vjera u nekoga, pa u Boga, teška je kada su stvari izvan kontrole. 

„Ja ću hoditi pred tobom da poravnam uzvisine, da razbijem mjedene vratnice, da slomim željezne prijevornice“ (Izaija 45,2). 

Kao kršćani, riječ vjerovati se baca svuda cijelo vrijeme. Ako nešto pođe po krivu, mi smo ohrabreni, citatima iz Pisma, da jednostavno vjerujemo u Gospodina i da će se sve srediti. No, stvari se ponekad ne srede. Vjera u nekoga ne dolazi uvijek tako jednostavno. Kako možemo zaista vjerovati kada je sve oko nas izvan kontrole? 

Možda ćemo imati vjere u trenutku, ali kada se stvari ne promijene ili krenu na gore, mi osjećamo kao da je došlo vrijeme da se sami za njih pobrinemo, te krenemo djelovati, a Boga stavimo po strani. 

Što da započnemo raditi suprotno? Što da uzmemo današnji citat i vjerujemo da je On prošao ispred nas i ravna ono što nas čeka? Što ako se malo odmaknemo? Umjesto da stanemo ispred Boga, što ako stanemo iza Njega i pustimo Mu da sve kontrolira i vodi nas? 

Često stanemo na put Gospodinu koji radi Svoj posao. Pokušamo promijeniti naše muževe, našu djecu, naš posao, druge ljude ili svoju situaciju kada Gospodin već djeluje. On djeluje čak i ako mi to još ne vidimo. Čak i kada se svijet i cesta pred nama čine zamagljenima i zakrčenima, Bog čisti put. On vas čuje. On vas vidi. On je vladar svega. (Kološanima 1,16) On je autor ove priče zvane život i razlikuje početak od kraja. 

Bog je uvijek korak ispred nas

Kao što današnji citat obećava, Bog je uvijek jedan korak ispred nas. On ide ispred nas, iza nas i ostaje pokraj nas. I On nas nikada neće ostaviti niti zaboraviti. (Ponovljeni zakon 31,8). 

Bez obzira na planinu koja je pred nama, Bog se već penje na nju. Bez obzira na oluju, On već smiruje vjetar. Bez obzira koliko je put pred nama nepoznat, Bog je već napravio nekoliko koraka prema naprijed. Bez obzira koliko se pravac kojim idemo čini nemoguć, On već razdvaja more. Kao što današnji citat kaže, On poravnava uzvisine ispred, izravnava one stvari koje naše fizičke oči možda ne vide dok hoda ispred nas. 

Hodajmo danas uvjereno i u saznanju da, bez obzira kako naš dan, mjesec ili budućnost izgledaju, mi možemo vjerovati da je Bog već jedan korak ispred nas. 

Molitva za vjeru

Dragi Bože, 

Hvala Ti, Gospodine, što si nam slao Svoja obećanja od samog početka vremena. Hvala Ti za Tvoju vjernost dok daješ definiciji vjernosti pravo značenje. Nikada nisi i nikada nećeš raskinuti obećanje.

Ponovno i ponovno kroz svo Pismo, Ti nam obećavaš da ćeš nas voditi i usmjeravati, da nas nikada nećeš ostaviti niti zaboraviti. Hvala Ti što si već popločio put i gdjegod da sada sjedimo, Ti si pokraj nas i jedan korak ispred nas. 

S čime god da se suočavamo, Gospodine, možemo vjerovati da Ti znaš što dolazi i da nas cijelim putem štitiš. Molimo da u trenutcima kada se ušulja sumnja nas podsjetiš na današnji citat.

Kada se ušulja strah od onoga što će se dogoditi, podsjeti nas da Ti svime upravljaš i da si već prošao ispred nas, da ćeš biti s nama cijelo to vrijeme i da ćeš ići iza nas. Hvala Ti jer si vrijedan povjerenja za ova predivna obećanja kojima nam pomažeš snalaziti se kroz ovaj život. 

U Tvoje moćno Ime molimo, 

Amen. 

Autorica: Alisha Headley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!