Molitva za zdravlje tijela i duše nam je uvijek potrebna. Ako ne za nas, onda za neku dragu osobu koja je bolesna ili prolazi kroz teško razdoblje.

Svakodnevni život prepun je raznih bolesti. Ova godina nas je šokirala epidemijom do sada nepoznatog virusa koji je usmrtio na stotine tisuća života.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izvijestio je da je jedna od 4 odrasle osobe u 2012. godini imala jednu ili više kroničnu bolest. Obeshrabrenje koje vodi do depresije više ne može biti svrstano u „neće se to meni nikada dogoditi” kategoriju.

Mentalno zdravlje postaje jako velik izvor brige u ovoj industriji. Jedna od pet odraslih osoba u Americi ima problema s mentalnim zdravljem u godini.

„Želim ti u svemu dobro i da budeš zdrav, kao što je dobro tvojoj duši” (3. Ivanova 1,2).

VIDI OVO: Koji je pravi način molitve za ozdravljenje?

Ako se naša tijela i umovi razboljevaju u tako velikom broju, ne treba nas iznenaditi da su i naši duhovni životi nezdravi. 

Iako nemamo kontrolu nad bacilima gripe, depresijom i teškom bolešću, možemo odlučiti dnevno čitati Pismo.

Pomolimo se za sveukupno zdravlje uma, tijela i duše.

Potražimo Njegov savjet u svim stvarima te otvorenih ruku dočekajmo mudrost Duha Svetoga u dijelove našeg srca koji trebaju iscijeljenje. Zdrav život podrazumijeva mnogo više od fizički zdravog tijela slobodnog od ozljeda i bolesti.

Molitva za dobro zdravlje

Oče,

Slavim te za ovo i za svaki dan koji se probudimo na ovoj strani raja. Svaki dan je istkan sa svrhom te molimo Tvoju mudrost i vodstvo kroz svaki od njih. Pomozi nam da svaki dan dobro živimo za Tvoju slavu, od početka do kraja.

Hvala ti za Tvoju Riječ, koja udiše život u naše umorne duše i umove. Obećao si naći se ondje s nama, u promišljanju i molitvi. Hvala Ti za žrtvu koju je Isus učinio na križu, plaćajući svojim životom za naš lakši pristup Nebeskom Ocu kroz molitvu i Pismo. Svaka biblijska priča isprepliće se u našim životima u Tvom savršenom vremenu.

Oče, kroz Pismo nas podsjećaš da Si vjeran Svom narodu. Jeremija 33,6 govori: „Evo, ja ću zaliječiti njihovu ranu, ja ću ih iscijeliti i ozdraviti i pružiti im obilje istinskoga mira”. Mi se često, kao u Starom zavjetu, bunimo, zaboravljamo se brinuti za sebe kao što Ti činiš te postajemo umorni i bolesni. No, Oče, ti nas vjerno obavijaš svojom iscjeljujućom ljubavlju svaki put kada se ponovno okrenemo Tebi.

VIDI OVO: Molitva za izlječenje za obitelj i prijatelje

Oprosti nam što zanemarujemo brigu za život koji si nam Ti povjerio. Život koji si stvorio za mnogo više od onoga što možemo zatražiti ili zamisliti. Kada odemo svojim putem, umaramo se, fizički i mentalno. U drugim slučajevima, mi fizički treniramo, ali zanemarujemo svoju psihu. Često zanemarujemo naš duhovni život.

Oče, osnaži nas da čvrsto držimo radost kojom nas svakodnevno blagoslivljaš. Pomozi nam da slobodno hodamo u Tvojoj ljubavi. Pavao nas u 1. Timoteju 4,8 podsjeća: „Uistinu, tjelesno vježbanje malo čemu koristi, a pobožnost je svemu korisna jer joj je obećan život – sadašnji i budući”. Pošalji nam više Svoga Duha kako bi se mogli bolje usredotočiti na Tvoju Riječ. Daj nam srca kao Isusovo.

Daj nam mudrost da Te svaki dan tražimo, prije svake odluke. Često nas malene misli i svakodnevne odluke odvedu u iznenadan ponor lošeg zdravlja. Prosvijetli nas i vodi kroz Svoju Riječ – neka naša srca gore više za Tebe svaki dan.

Pomozi nam izdržati bol kroničnih bolesti od kojih neke neće biti izliječene u ovom slomljenom i grešnom svijetu. Znamo da Ti sve upravljaš prema dobru, ali u trenucima kronične boli i patnje, može biti nemoguće razumjeti Tvoju savršenu i pravednu ruku u svemu.

U Isusovo Ime, Amen.

Molitva zdravlje
Foto: Unsplash

Biblijski citati za dobro zdravlje i izliječenje

„Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja” (Jeremija 17,14).

„Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se” (Jakovljeva 5,14-15).

VIDI OVO: Što ako nakon molitve vjernik ne ozdravi i umre?

„Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom ” (Izaija 41,10).

„Zvahu te ‘Protjeranom’ i ‘Sionkom za koju nitko ne pita’. Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti« – riječ je Jahvina. ” (Jeremija 30,17).

„Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova” (Jakovljeva 5,16).

„Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi i on ih istrže iz svih nevolja. Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne. Neka hvale Jahvu za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim!” (Psalam 107,19-21).

„Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju ” (Psalam 103,2-4).

Autorica: Meg Bucher; Prema članku objavljenom na portalu Crosswalk.com

Nadamo se da će vam ova kratka molitva za zdravlje tijela i duše i biblijski citati za zdravlje biti uistinu korisni. Molitve za druge prigode možete pronaći na OVOM LINKU!