Molitva za mir u Ukrajini

Molitva za mir u Ukrajini i cijelom svijetu je način da uzdignete Bogu sve ljude u toj državi  i cijelom svijetu.

Kršćanski čelnici traže od vjernika da se pridruže molitvi za mir u Ukrajini nakon što je Rusija okrutno napala Ukrajinu.

Dok se oči svijeta okreću prema Ukrajini i ruskom napadu, prvo i najbolje što možemo učiniti je pasti na koljena u molitvi. Evo kako možemo moliti za situaciji u Ukrajini!

Posebna molitva za Ukrajinu

Nadbiskupi Canterburyja i Yorka izdali su posebnu molitvu koja će se koristiti za Ukrajinu u kojoj mole za mir i odlaganje oružja:

Bože mira i pravde, molimo Te za narod Ukrajine danas. Molimo za mir i odlaganje oružja. Molimo za sve one koji se boje za sutra, da bi im se Tvoj Duh utjehe približio.

Molimo za one koji imaju moć nad ratom ili mirom, za mudrost, razlučivanje i suosjećanje pri usmjeravanju svojih odluka.

Iznad svega, molimo Te za svu Tvoju dragocjenu djecu, u opasnosti i u strahu, da ih čuvaš i štitiš. Molimo se u ime Isusa, Princa mira. Amen.

Molitva za mir u Ukrajini

Gospodine,

Zahvaljujemo Ti na tome što si u svakoj situaciji, svakom mračnom trenutku aktivan i što djeluješ među nama. Čak i kada se čini da su stvari najcrnje, vjerujemo u Tvoj suverenitet i snagu. U Ivanovom evanđelju 16,33 rekao si: “U ovom ćete svijetu imati problema. Ali ohrabri se! Ja sam pobijedio svijet.” Prihvaćamo činjenicu da su ovaj svijet i nevolje s kojima se susrećemo u njemu prevladani i počivamo u spoznaji da imate moć kretanja u svakoj situaciji.

Dok gledamo kako se rat odvija u Ukrajini, molimo za to da Tvoja milost i mir vladaju u srcima i umovima svih onih koji su uključeni u sukob.

Molitva za narod Ukrajine

Bože, usrdno se molimo za narod Ukrajine. Situacija s kojom se sada suočavaju nije nova. Naziv Ukrajina u prijevodu znači “pogranična zemlja”, a na ovu naciju se stoljećima gledalo samo kao na to; graničnu zemlju koja čeka da bude osvojena. Ova nacija i njen narod već su se stoljeće borili s Rusijom, a preko 13.000 ih je već poginulo u ratu manjih razmjera, koji bjesni u jugozapadnom dijelu Ukrajine od 2014. Oni su otporni ljudi koji žive u nestabilnom području svijeta koji je doživio redovite ratove i prevrate. Ipak, Isus je hodao zemljom u sličnom dijelu svijeta, zahvaćen ugnjetavanjem i nemilosrdnim carstvom. Tvoja riječ obećava u Izaiji 26,3: “U savršenom miru čuvaš onoga čiji je um usmjeren na tebe, jer se uzda u tebe.” Tražimo da narod Ukrajine bude siguran i da upozna ne samo mir na zemlji nego i Tvoj istinski i nepokolebljivi mir.

Molitva se za svjetske vođe

Izreke 21,1 kažu: “Kraljevo srce je mlaz vode u ruci Gospodnjoj; okreće ga gdje god hoće.” Molimo to sada, da Ti djeluješ u srcima svjetskih vođa i diplomata te ih usmjeravaš prema miru. Molimo se za one koji donose odluke, koje utječu na mnoge, dok rade putem diplomacije i pripremaju se za mogućnost rata velikih razmjera. Molimo, Bože, da potakneš njihova srca na mir; za pronalazak alternative ratu i da Ti u tome dobiješ čast.

Molitva za naše oružane snage

Podižemo pripadnike naših vojski u molitvi, koji su pozvani u pripremu za ovu moguću nadolazeću bitku. Bože, oni su se obvezali dati sve od sebe kako bi obranili druge i molimo se da ih zaštitiš kao što obećava tvoja riječ u Psalmu 91,1-2: „Tko god prebiva u zaklonu Svevišnjega, počivat će u sjeni Svemogući. Reći ću za Gospodina: ‘On je moje utočište i moja tvrđava, moj Bog, u koga se uzdam.“ Neka njihova srca budu mirna i vrati ih sigurno u njihove domove.

Molitva za kršćanske radnike

Podižemo brojnu braću i sestre koji obavljaju Tvoju službu u Ukrajini. Brojni su misionari, pastiri i crkveni vođe koji su aktivno na terenu i svakodnevno služe ukrajinskom narodu. Tražimo njihovu zaštitu te da mogu slobodno i dalje služiti Tebi i ljudima oko sebe. Također molimo za neustrašivost u širenju Tvoje Riječi i da im omogućiš neustrašiv hod u Tvojoj sili ​​i da se mogu čvrsto zlu, s kojim se sada suočavaju.

Ne čudimo se što bi Sotona učinio sve što je u njegovoj moći da poremeti rad u Ukrajini, jer je ona postala nacija za misionarsko obučavanje i slanje. Molim se da, suočeni sa strahom, vjernici u Ukrajini pronađu prilike za širenje Radosne vijesti o Kristu, koji nam nudi savršen mir, u svijetu koji ga ne nudi. Djela 8,4 nam govore: “Oni koji su bili raspršeni propovijedali su riječ kamo god su išli.” Kao i u mnogim drugim vremenima i mjestima, neka ovo vrijeme nemira i progona posluži da zapali Evanđelje na načine koje ne možemo ni zamisliti.

Znamo da možeš učiniti više nego što tražimo ili zamišljamo i u tom povjerenju molimo ove stvari u Tvoje ime. (Autor: Jason Soroski; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com)

NAJNOVIJE!