Molitva za miran san

Molitva za miran san nam je potrebna za vraćanje unutarnjeg mira i počivanje sa srcem ujedinjenim u Gospodinu. Ako ne znate što moliti, donosimo vam molitvu u nastavku: 

Bože i Stvoritelju moj, koji si me stvorio iz ljubavi…

Sada kada su glasovi utišani, bučni svijet ljudi i zaglušujućih zvukova je utišan, ovdje, dok ležim pred san, tražim tvoju utjehu.

Moj duh je uz Tebe, kao što dijete žudi za mlijekom majke. Tražim te i ja kao što dijete traži topli očev zagrljaj – Roditelja koji će šapnuti:  „Tiho, ja sam s tobom“ i donijeti mir mojoj duši bezuvjetnom ljubavlju.

Ja vjerujem u Tvoju ljubav i moja nada je u Tebi. Molim Te da me blagosloviš darom vjere, neuništive, darom mudrosti, daleko iznad mojih instinkta, darom povjerenja, koje inače teško dolazi.

Dajem Ti slavu i hvalu za ovaj dan koji završava, i molim Te da mi daš oči da vidim kako si u svim stvarima Ti bio uz mene.

U poteškoćama, i svemu lakom, u tjeskobi, i u miru. U tim vremenima sam te zazvala, ili zaboravila, no Ti si bio sa mnom, i za to Ti hvala.

Danas nisam uspjela u ljubavi, znaš to. Molim te da mi oprostiš.

Danas sam izgubila živce; znaš to. Molim te da mi oprostiš.

Danas sam bila sebična, znaš to. Molim te da mi oprostiš.

Danas sam se osjećala uplašeno, nesigurno, usamljeno; molim te da mi pružiš ruku, da me ponovno naučiš.

Da me voliš i da si blizu.

Da si Ti, O Bože, moja jedina sigurnost, moje mjesto odmora gdje mogu ponovno udahnuti i potražiti Te, prije nego nastavim sa svojim životom.

Prije nego usnem večeras, moram Ti zahvaliti za Tvoju ljubav, pokajati se za svoje propuste, zamoliti Tvoju zaštitu od oluja u mojoj duši.

O moj Gospodine, u ovome je trenu sve mirno, a san me doziva. To je Tvoj svijet.

Sve svoje brige predajem u Tvoje ruke, a sve svoje strahove u Tvoje sveto srce, vječni dar za nas.

Vjerujem u Tebe! Iako ne mogu razumjeti sve što je ispred mene, znam da se sve odvija prema Tvom planu za moje dobro. I u to vjerujem.

Molim te za dar i milost da da Ti budem još vjernija dan za danom.

Ovo te molim u ime Isusa Krista.

Autorica: Elizabeth Scalia; Prijevod: Ida U.; Izvor: Aleteia.org