kako možemo postati mudri
Foto: Vimeo

Mudrost dobivamo kad Boga za nju molimo. U Bibliji piše: Podaj svome sluzi pronicavo srce da može suditi tvom narodu, razlikovati dobro od zla, jer tko bi mogao upravljati tvojim narodom koji je tako velik! (1. Kraljevima 3,9 JB)

Bog daje praktične mudrosti da ih primijenimo u životu. U Bibliji piše: O, kako ljubim Zakon tvoj, po cio dan o njemu razmišljam. Tvoja me zapovijed mudrijim učini od dušmana mojih jer ona je sa mnom vječito. (Psalam 119,97.98 JB)

Uzdajmo se u Boga; On će nas učiniti mudrima. U Bibliji piše: Strah je Gospodnji početak spoznaje, ali ludi preziru mudrost i pouku. (Izreke 1,7 JB)

Mudrost je sposobnost da vidimo život iz Božje perspektive i da onda znamo kojim je putem najbolje krenuti. U Bibliji piše: Tko je mudar? Tko razumije značenje stvari? Mudrost prosvjetljuje čovjeku lice i mijenja tvrdoću njegova lica. (Propovjednik 8,1 ŠA)

Što smo sličniji Kristu to smo mudriji. U Bibliji piše: A dijete je raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu. (Luka 2,40 JB)

Mi možemo moliti Boga za mudrost da upravlja našim odlukama. U Bibliji piše: Ako komu od vas nedostaje mudrosti, neka ište od Boga, koji svim daje obilno i bez prigovora, i dat će mu je.(Jakov 1,5 KS)

Prava mudrost ne dolazi od ljudskih filozofija i ideja. U Bibliji piše: Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na “počela svijeta”, a ne na Krista. (Kološanima 2,8 JB)

IZVORBiblijainfo.net