Možeš li prepoznati Isusa?

''No nije im bilo dano da ga mogu prepoznati.'' Luka 24,16

Možda si ranije vidio Isusovo djelovanje u svom životu, no možeš li Ga danas prepoznati? Je li Isus vidljiv tvojim duhovnim očima?

Učenici su trebali znati Isusa, često su čuli Njegov glas i gledali Njegovo ljupko lice. Zato je vrlo čudno što ga nisu odmah prepoznali. Nije li tako i s tobom?

Nedavno si vidio Isusa, bio si pokraj Njegovog stola, a Njega nisi sreo. Danas si u tami nevolje, iako On jasno govori: ”Ja sam, ne boj se”, ipak ga ne prepoznaješ. Jao, tvoje su oči zamagljene.

Znamo Njegov glas, gledali smo Njegovo lice, naslanjali glavu na Njegove grudi, pa ipak, mada nam je Krist posve blizu, govorimo: ”O da sam znao gdje bih ga mogao pronaći!” Možemo znati Isusa jer imamo sveta Pisma koja odražavaju Njega, no ipak nam se dogodi da otvorimo ovu svetu knjigu, a u njoj ne vidimo svog Ljubljenog.

VIDI OVO: Kako prepoznati Isusa u svojoj oluji?

Dijete Božje, je li tako kod tebe? Isus je navikao hodati proplancima svetih Pisama i želi imati zajedništvo, odnos s vjernima, poput Oca nebeskog s Adamom u večernjem hladu. Ti si sada u vrtu svetog Pisma i ne vidiš ga premda je On stalno tu. Zašto ga ne vidimo?

Krivica je u nama, kao nekada na učenicima — u našoj nevjeri. Vjerojatno nisu očekivali da će ugledati Isusa i zato ga nisu ni prepoznali. Na duhovnom polju dobivamo toliko koliko od Gospoda očekujemo. Jedino nas vjera može dovesti Isusu.

Neka tvoja molitva bude: ”Gospodine, otvori mi oči da gledam svog Spasitelja!

Blagoslovljeno je htjeti vidjeti Isusa, no još je više blagoslovljeno stalno u Njega gledati. Onima koji za Njim čeznu i traže ga, On je dobar; ali Onima koji ga pronađu, neprocjenjivo je drag!

Autor: Charles Spurgeon