Mudrost dolazi od Boga: Kako je primiti?

Ovo je razlika između znanja i mudrosti: znanje dolazi obrazovanjem. Mudrost dolazi od Boga.

„(…) da se ohrabre srca njihova, povezana u ljubavi, te se vinu do svega bogatstva, punine shvaćanja, do spoznanja otajstva Božjega – Krista, u kojem su sva bogatstva mudrosti i spoznaje skrivena.“ (Kološanima 2,2-3).

Kako dobijete mudrost? Odlučite li jedan dan da ćete skupiti mudrosti koju trebate? Je li vam novogodišnja odluka da ćete biti mudri? NE!

Ovo je razlika između znanja i mudrosti: znanje dolazi obrazovanjem. Mudrost dolazi od Boga. Kako biste dobili znanje trebate pogledati oko sebe. Kako bi postali mudri, trebate pogledati prema gore.

Znanje dolazi iz razuma. Mudrost dolazi iz otkrivenja. Znanje je nešto što naučite. Mudrost je dar.

Jakov 1,5 kaže: „Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se“. Mudrost je dar od Boga. On je velikodušan. On voli darivati svoju djecu. Sve što trebate učiniti jest pitati i zamoliti.

VIDI OVO: Biblijski recept za mudrost: Kako postati mudar?

Kološanima 2,2-3 govore: „(…) da se ohrabre srca njihova, povezana u ljubavi, te se vinu do svega bogatstva, punine shvaćanja, do spoznanja otajstva Božjega – Krista, u kojem su sva bogatstva mudrosti i spoznaje skrivena.“.

Sve je to sazdano u jednoj osobi, Isusu Kristu. Ako želite Božju mudrost, trebate Isusa u svom životu. Trebate ga pozvati u svoj život i reći mu: „Isuse, pomozi ljudima kroz moje ruke. Ljubi ljude mojim srcem. U moj um usadi mudrost.“

Gdje trebate mudrost? U svom braku? S vašom djecom? Na poslu? U odnosu s drugima? Prvi korak je prihvaćanje spasenja kroz Isusa Krista i otvaranje svog srca. Tada, dan za danom ćete ga moliti za mudrost, čitat ćete Njegovu Riječ redovno te ćete ostati u zajedništvu s drugim kršćanima. Zašto? Jer kako željezo ojačava željezo, tako i mudar prijatelj ojačava drugog prijatelja. Ljudi su mudri po društvu u kojem se nalaze.

Hoćete li danas izmoliti ovu molitvu?

„Gospodine, trebam tvoju mudrost u mojim vezama. Pomozi mi da ne kompromitiram svoj integritet u vezama. Pomozi mi da se ne suprotstavljam tuđoj ljutnji. Pomozi mi da ne govorim ili činim stvari kako bi se osvetio. Pomozi mi da ne umanjujem tuđe osjećaje nego da ih poštujem, bez obzira slažem li se s njima. Pomozi mi da nemam obrambeni stav i da ne kritiziram tuđe prijedloge nego da razumno raspravim o njima.

Pomozi mi da ne naglašavam tuđe pogreške nego da ukazujem milost, jer ju i ja trebam. Pomozi mi da ne opominjem druge zbog njihove prošlosti ili zbog onoga što je iza nas. Pomozi mi da ne sakrivam svoje slabosti. Želim se naučiti otvorenosti i iskrenosti. Gospodine, molim te da mi daš mudrost i da djeluješ u meni kako bi se mudro odnosio/la prema drugim ljudima. Amen.“

VIDI OVO: Kako znamo je li netko istinski mudar? Biblija otkriva 7 stvari!

Ako nemate vezu s Kristom, pozivam da izmolite slijedeće:

„Dragi Isuse Kriste, ja to sve ne razumijem, ali u mom je srcu praznina te znam da ju jedino Ti možeš ispuniti. Shvaćam da si me Ti stvorio kako bi me volio i kako bih imao/la vezu s Tobom. Danas želim priječi liniju i ostvariti tu vezu. Molim te da dođeš u moj život i u moje srce. Želim postati dio Tvoje obitelj, crkve. Želim predati svoj život pomaganju drugima koji Te trebaju te im želim ukazivati na Tvoju ljubav. Želim živjeti mudar život, a znam da to mogu jedino ako Ti budeš u središtu mog života. Hvala Ti na daru spasenja i Tvojoj ljubavi. U ime Isusovo. Amen.“

Ako ste to izmolili, Bog vas je čuo te ste napravili prvi korak u kršćanskom životu.

Autor: Rick Warren; Prijevod Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!