Muškarac je odbio biti kum na krštenju prijateljeva djeteta, a razlog svi podržavaju

Anonimni muškarac na Redditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je zbog suludih zahtjeva odbio biti kum na krštenju njegova djeteta.

Prijatelj je isprva bio sretan što je odabrao baš njega, no oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada mu je stigla kuverta s ugovorom i dugim popisom suludih zahtjeva.

Ispričao je da su on i supruga prije devet godina upoznali još jedan mladi par i sprijateljili se s njima pa ga ne čudi što su baš njega htjeli za kuma svom nerođenom djetetu.

Bio je oduševljen, no onda mu je prijatelj dao obvezujući ugovor i popis zahtjeva – uključujući da se mora krstiti i postati katolik te dati djetetu 18.000 funti na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja s Filipina, te da nema nikoga iz obitelji pa nije imao koga drugog zamoliti da bude kum njegovom djetetu.

Fascikl s ugovorom

Prijatelja je dočekao fascikl s pravnim ugovorom

– Pristao sam, a on mi je sutradan ostavio fascikl s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati – rekao je, a zamoljen je i da prisustvuje svakom katoličkom događaju na kojem dijete prisustvuje, poput krštenja, ispovijedi, krizme i drugih.

Prijatelj je rekao da će morati razmisliti o tome da postane katolik, da će djetetu dati najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja i za svaki rođendan i Božić, te da se očekuje da skupi oko 18.000 funti.

Ostalo će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?! – napisao je. Međutim, kada je nazvao prijatelja i objasnio mu da ne može potpisati ugovor jer je prezahtjevan, ovaj se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao mu broj i e-mail. Njegova žena također.

“Nisam ljut”

– Nema veze, nisam ljut, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on nije? – zaključio je, piše Mirror.

Krštenje djece je postalo ništa drugo, nego razbacivanje darovima i novcima, a roditelji i kumovi često nemaju veze s istinskim kršćanstvom. Kada bi imali veze s Kristom i razumjeli što krštenje doista jeste, ne bi se bavili ovakvim stvarima.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare