Muslimanske vlasti pokušale sakriti biblijsku povijest Jeruzalema, no ovaj dječak ih je razotkrio!

Islamska organizacija koja upravlja muslimanskim dijelom zemljišta na religijskom mjestu zvanom Hram Planina, je na neprimjeren način pomaknula stotine kamionskih tovara zemlje s lokacije Hram Planina. Taj čin je od strane nekih Izraelaca okarakteriziran kao pokušaj da se obriše židovska povijest tog za Izraelce svetog religijskog mjesta.

Desetogodišnji dječak je došao do izuzetnog otkrića u zemlji koja je prevezena i odbačena sa ovog najsvetijeg mjesta za židove i trećeg po svetosti za muslimane.

Projekt prosijavanja Hrama Planine, a koji traje već više od jednog desetljeća sastojao se od prosijavanja tona humusa odbačenih od strane islamističke organizacije Jerusalem Waqf Islamic trust, pomogao je da mladi ruski turist Matvei Tcepliaev pronađe 3.000 godina star pečat koji datira iz epohe kralja Davida i Solomona.

Arheolozi vjeruju da ovaj artefakt vuče porijeklo iz 10. stoljeća prije Krista, te da je ovo prvi pečat te vrste pronađen u Jeruzalemu.

Projekt prosijavanja Hrama Planine je omogućio da se starost pečata ima postaviti u “povjesnom razdoblju Jebusejaca i osvajanja Jeruzalema od strane kralja Davida kao i izgradnju (Prvog) Hrama i kraljevskog službenog ujedinjenja s njegovim sinom, Kraljem Salomonom.”

Ovo otkriće ne nudi samo dodatne dokaze o židovskoj vezi sa gradom Jeruzalemom, već i s biblijskim pričama koje govore o vladavini Davida i Solomona, kao što je opisano u dvije Samuelove knjige i Prvoj knjizi kraljeva.

Jonatan Tobin u Commentary Magazinu objašnjava politički kontekst borbe u vezi s arheološkim dokazima:

– Ovim uništavanjem područja bogatim bogata dragocjenim artefaktima koji tu leže preko 30 stoljeća, palestinci se nadaju da će uvjeriti svijet da židovi nemaju pravo na Jeruzalem, a kamoli na bilo koji dio Izraela, uključujući i područje iz 1967. godine.

– Značaj pronađenog pečata pokazuje razinu aktivnosti, a koje služi kao mjesto kapitala drevnog Izraela. Od negiranja postojanja Davidova kraljevstva što može povrijediti legitimitet cionista, uništavajući dokaze o njihovoj povjesti je cilj njihovih aktivnosti i djelovanja [..]

Koliko god se trudili da Stari Grad nazovemo “tradicionalno palestinskim” ili “arapskim ” sve što treba učiniti da bi ste potvrdili u Jeruzalemu židovske korijene je da počnete kopati.

Projekt prosijavanje je u svojoj objavi ovog otkrića izjavio da je pečat “osobito značajan”, jer je utvrđeno da je pronađen na mjestu Hrama Planine gdje nikada ništa nije iskopano kao otkriće.

Otkriće pečata svjedoči o administrativnim djelatnostima koje su održavane u to vrijeme. Na površini pečata su prikazane dvije životinje, jedna iznad druge, što možda predstavlja prikaz predatora i plijena. Pored toga, pečat je probušen tako da se može staviti na vrpcu.

Projekt Prosijavanje koji vodi Bar-Ilan sveučilište i zaklada Davidov Grad poziva turiste da pomognu u pretrazi zemlje koju je odnijelo 400 kamiona u dolini izvan starog grada Jeruzalema u 1999. godini, a od strane muslimanske organizacije Islamic trust.

Volonteri su također otkrili stotine keramičkih posuda iz 10 stoljeća prije Krista i rijetke brončane vrhove strijela za koje se vjeruje da pripadaju istom razdoblju.

NAJNOVIJE!