Muž i djeca su uočili da nešto nije u redu s njom, a onda je stigla dijagnoza

Muž i djeca su na fotografiji primijetili da nešto nije u redu s njenim okom, a ubrzo je stigla i dijagnoza od liječnika.

Jane Kochanski, 46-godišnjakinji iz Škotske, dijagnosticirana je sumnjiva izraslina od tri centimetra koja se nalazila u blizini očnog živca.

Žena je napravila magnetnu rezonancu samo zato što su njen muž i djeca ranije na fotografijama primijetili uznemirujući simptom.

Na slici je 46-godišnjakinja ​​u Škotskoj, s jednim zatvorenim okom. Kako je priznala, neko vrijeme je imala problema sa spuštenim kapkom. Nije znala što uzrokuje uznemirujući i uporni simptom. Kada je otišla kod oftalmologa, on ju je uputio na pregled koji je pokazao promjenu na mozgu.

– Muž i djeca su komentirali moju fotografiju i jedan od zatvorenih kapaka koji se vidi. Pretpostavili smo da sam tada vjerojatno bila umorna ili da je to možda izazvao blic. Vrlo sam zahvalna svom doktoru, jer vjerujem da mi je on spasio život – kaže ona, koju citira Mirror.

Jane tumor
Muž i djeca su primijetili da joj je na fotografijama spušten kapak, Foto: Stottish Daily Express

Benigni tumor na mozgu

Ispitivanja su pokazala da tri centimetra meningioma 1. stupnja pritišću optički živac. Hvala Bogu što promjena nije zloćudna. Nažalost, ne može se ukloniti.

– Ruke su mi vezane. Ne mogu biti operirana – tužno rezimira 46-godišnjakinja.

Međutim, ona se nada da će u budućnosti biti moguće liječenje. Za sada želi raditi na podizanju svijesti o tumorima na mozgu.

Meningiom je najčešće benigna neoplazma. Do petine tumora koji se dijagnosticiraju kod odraslih u mozgu su meningiomi. Tumor se formira iz arahnoidnih epitelnih stanica.

Simptomi meningioma mogu se lako pomiješati s bolestima ili se mogu potpuno zanemariti. Bolesna osoba može doživjeti poremećaje svijesti, kao i glavobolje, koje se vremenom počinju javljati sve češće. Kasnije se pridružuju i drugi simptomi kao što su mučnina i povraćanje. Ponekad tumor, ovisno o tome gdje nastao, pritišće živce, izazivajući druge, mnogo rjeđe simptome, a primjer za to je slučaj 46-godišnje Jane.

NAJNOVIJE!