Kako nas demoni mogu kontrolirati

Kako nas demoni mogu kontrolirati? U ovom članku donosimo nekoliko načina na koje možemo pasti pod njihov utjecaj.

Kao kršćani, vjerujemo da je svijet u kojem živimo ispunjen i dobrim i zlim silama. Dok je prisutnost Božje ljubavi i milosti neporeciva, utjecaj demonskih sila jednako je stvaran.

Mnogi od nas toga možda nisu svjesni, ali te negativne sile lako mogu pasti pod utjecaj, što dovodi do destruktivnog ponašanja i štetnih misli.

Evo pet načina na koje nas demoni mogu kontrolirati:

1. Ovisnost

Jedan od najočitijih načina na koji nas demoni mogu kontrolirati je ovisnost. Bilo da se radi o zlouporabi supstanci, pornografiji ili drugim kompulzivnim ponašanjima, ovisnost može preuzeti naše živote i odvesti nas mračnim putem.

Demoni nam mogu šapnuti laži u uho, uvjeravajući nas da su nam te stvari potrebne da bismo se osjećali sretno ili ispunjeno. Oni mogu manipulirati našim emocijama i mislima, vodeći nas u krug samouništenja.

2. Bijes

Ljutnja je još jedan način na koji nas demoni mogu kontrolirati. Kad dopustimo da ljutnja tinja u nama, može nas izjedati i natjerati da radimo stvari koje inače ne bismo činili. Demoni mogu potaknuti naš bijes, čineći ga jačim i otrovnijim. Oni nas mogu natjerati da napadamo druge, povrijedimo one koje volimo te nanesemo štetu našim odnosima.

3. Strah

Strah je snažna emocija koja nas može kontrolirati ako joj dopustimo. Demoni mogu koristiti strah u svoju korist, usađujući u naš um misli sumnje i tjeskobe.

Mogu učiniti da se osjećamo svladano i bespomoćno, uvjeravajući nas da nema nade niti izlaza iz naše situacije. Kada se prepustimo strahu, dopuštamo demonima da preuzmu kontrolu nad našim životima.

VIDI OVO: Demonsko opsjednuće: Znakovi po kojima se prepoznaje opsjednutost

4. Ponos

Ponos je grijeh koji lako može zavladati našim životima. Kada postanemo previše usredotočeni na sebe, možemo postati slijepi za potrebe drugih i izgubiti iz vida svoju vjeru.

Demoni mogu hraniti naš ponos, tjerajući nas da se osjećamo superiornima u odnosu na druge i tjerajući nas da se ponašamo sebično. Mogu manipulirati našim mislima i ponašanjem, vodeći nas putem uništenja.

Krivnja i sram

Konačno, demoni nas mogu kontrolirati kroz krivnju i sram. Kada se osjećamo krivima ili posramljenima, mogu nas obuzeti te negativne emocije, što nam otežava kretanje naprijed. Demoni nam mogu šaputati laži na uho, zbog čega se osjećamo nedostojnima Božje ljubavi i oprosta. Oni mogu manipulirati našim mislima i uzrokovati da sumnjamo u sebe i svoju vjeru.

Zaključak

Kao kršćani, moramo prepoznati utjecaj koji demoni mogu imati na naše živote. Ostajući povezani s Bogom i Njegovom riječju, možemo se zaštititi od negativnih sila koje nas žele kontrolirati.

Moramo se moliti, tražiti savjet od pouzdanih kršćanskih prijatelja i ostati na oprezu protiv taktika neprijatelja (đavla). Uz Božju pomoć možemo nadvladati utjecaj demona i živjeti živote ispunjene ljubavlju, radošću i mirom..