Molite da, ako još uvijek nisu spašeni – da budu, ako su zalutali – da se pokaju i ponovno vrate Gospodinu te da ih Bog čuva od iskušenja zbog kojih bi mogli sagriješiti.

Evo tri načina kako se danas možete moliti za svoje dijete.

1. Da ih Isus pozove  

Sviđa mi se ideja da se za djecu treba moliti da dobiju spasonosnu vjeru koja dolazi po Isusu. Znamo da je spasenje Božje djelo (Efežanima 2, 8-9), ali isto tako znamo da je Božja volja da svi dođemo k Njemu u pokajanju i u vjeri u Isusa Krista (1. Timoteju 2, 4).

Kada se budete molili za spasenje svoje djece (a znamo da je to Božja volja), molite se ovako: “O, pravedni Oče, molim Te pošalji svoga Duha neka očisti moju djecu od njihovih grijeha, kako bi mogli vidjeti potrebu za tobom i za Tvojim Sinom kao za Spasiteljem. Znamo da je ovo Tvoja volja, tako i ja želim, kao i Ti, da oni budu spašeni i da svoje povjerenje stave u Krista, jer to će Tebe proslaviti. U Isusovo pravedno ime molim. Amen.”

PROČITAJTE: 7 stvari za koje trebamo moliti kada su u pitanju naša djeca

2. Da se izgubljeni pokaju i budu spašeni

Ništa neće slomiti vaše srce više od toga kao kad znate da su vaša djeca odrastala u poznavanju Gospodina i mislili ste da su ona spašena, da bi oni nakon što odu iz svoga doma odbacili vjeru.

Ima li nešto bolnije od spoznaje da vaša djeca žive grešnim životima i da su daleko od Boga? Molite se za svoje izgubljene i nikada ne odustajte! Znao sam jednu majku koja je 35 godina molila i njezin sin se napokon vratio i ponovno stavio svoju vjeru u Isusa.

Molite ovako: “Molim Te, pomozi mi, Bože, da imam vjeru i da nikada ne prestanem moliti, bez obzira na to što on/ona Tebi trenutno nije poslušan/poslušna. Molim Te, oprosti mi one situacije kada nisam dobro odgajao/la djecu dok su bili mladi. Molim Te, pomozi mi da ustrajem i da mogu nastaviti moliti u nadi da će se vratiti Tebi i da će ponovno živjeti životima koji proslavljaju Tebe. U Isusovo sveto ime. Amen.”

PROČITAJTE: 5 područja života vašeg djeteta za koja trebate moliti protiv sotonskih napada

3. Da ih Bog čuva od iskušenja i grijeha

Svi znamo da postoje opaki duhovi u visinama i da neprijatelj ne bi ništa više želio nego da vašu djecu strovali u ozbiljan grijeh. Kršćanski roditelji, trebate shvatiti da su vaša djeca mete i da Sotona i njegovi pomagači ne bi htjeli ništa više nego da pogode te mete i da oni sagriješe.

Znamo da Bog voli našu djecu više od nas samih i zato molimo ovako: “Oče, Ti voliš našu djecu više nego što ih mi volimo i zato im pomozi da izbjegnu stvari, mjesta ili ljude koji ih mogu dovesti u iskušenje ili ih baciti u grijeh. Molim Te da ne dopustiš da oni budu u situacijama u kojima bi mogli popustiti pritiscima. Zaštiti ih svojih Duhom i očuvaj ih od grijeha i neka Tvoji načini budu pred njihovim očima svaki puta kada pomisle učiniti nešto grešno. Molim ovo u moćno ime Isusa Krista. Amen.”

PROČITAJTE: Ovako bi roditelji trebali moliti za svoju djecu

Zaključak

Neprestano molite za svoju djecu. Bog nikada ne odustaje, pa ne bismo trebali niti mi. Molite da, ako još uvijek nisu spašeni – da budu, ako su zalutali – da se pokaju i ponovno vrate Gospodinu te da ih Bog čuva od iskušenja zbog kojih bi mogli sagriješiti i neka ih Njegov Duh osvjedoči u to prije nego što uspiju sagriješiti.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: faithinthenews.com