Kako nadvladati grijeh zavisti
Foto: People photo created by yanalya - www.freepik.com

Grijeh zavisti može naštetiti životu kršćanina. Osjećaj nezadovoljstva nečijim uspjehom i dobrim životom ili okolnostima može naštetiti svjedočenju vjere, jer su tada ljudi često vođeni ogorčenošću. Zavidna osoba pati mnogo više nego njezina meta.

Prije nego se riješimo osjećaja zavisti, moramo biti spremni priznati da ih imamo u srcu. Kao i pohlepa, zavist je osjećaj koji često ne želimo priznati, no Gospodin je toga svjestan.

Zavist je grijeh

Ujedno moramo biti svjesni da je naša zavist ista kao protivljenje Božjem blagoslovu nad nečijim životom.

PROČITAJTE: 20 savjeta kako prepoznati ljubomoru i zavist kod drugoga

No obzira kako pokušavamo racionalizirati te osjećaje, mi smo u konfliktu s Gospodinom – osoba ne može biti zavidna i u skladu s Gospodinom u isto vrijeme.

Grijeh zavisti se može pobijediti molitvom

Najbolji način da se riješimo zavisti jest molitva. Nakon što smo priznali Bogu da gajimo osjećaj zavisti, moramo se početi moliti za tu drugu osobu.

Naša molitva treba sadržavati dvije stvari: prva je zahvala za blagoslove u životu te osobe, a druga je zahtjev da Bog u naše srce usadi ljubav za tu osobu. Na početku će vam vjerojatno biti teško tako se moliti, ali kako ljubav raste – a hoće – shvatit ćete da vam je sve lakše i lakše moliti.

PROČITAJTE: 4 načina kako pobijediti zavist

Zavist nije prikladna za Kristove sljedbenike budući da nas odvraća od Gospodina. Nama je obećano da, ako se usmjerimo na Nebeskog Oca, primit ćemo sve što naše srce želi. Trebamo se usredotočiti na Njega i na Njegova djela i našem životu.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: InTouch.org