Najvažnija odluka u životu

„Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju.“ (2. Petrova 3, 9).

Najvažnija odluka koju ćete donijeti u životu puno je važnija od odabira karijere ili ženidbenog druga, koliko god da su ove odluke važne.

Najvažnija odluka koju ćete ikada napraviti je što ćete učiniti glede činjenice da je Isus Krist umro na križu za vaše grijehe. On je platio za svako zlodjelo koje ste počinili, on je ustao iz mrtvih. On sada stoji na vratima vašeg života i kuca. On kaže da, ako čujete Njegov glas i otvorite vrata, On će ući.

Pitanje je, hoćete li otvoriti vrata? Ili ćete se pretvarati da Ga ne vidite? Ako odbijete otvoriti vrata dok on jasno kuca, to znači da Ga odbacujete. Možete stoga ili otvoriti vrata i pustiti Krista unutra ili možete ostaviti zatvorena vrata i poručiti mu: „Ne želim te u svom životu.“

VIDI OVO: 4 odluke koje određuju vašu sudbinu

Je li to ono što želite učiniti? Isus je rekao: „Tko nije sa mnom, protiv mene je, i tko ne sabire sa mnom, rasipa.“ (Matej 12, 30). Danas imate izbor reći „da“ ili „ne“ Isusu. Ovo je rezultat vašeg odabira: raj ili pakao.

On je stvaran, a zadnja stvar koju Bog želi bilo kome koga je stvorio na svoju sliku i priliku je to da takvo biće provede vječnost u strašnom mjestu stvorenog za đavla i njegove anđele. Doslovno je potrebno potpuno ignorirati Isusa da završite na takvom mjestu. Ali ako smo tvrdoglavo ustrajni, Bog će nas pustiti da hodamo smjerom kojeg smo si odredili. No krivnja je samo naša kada dođe konačni sud.

Umjesto toga, Bog želi da primite oprost. Bog želi da odete u raj. On želi odnos s vama, prijateljstvo s vama. I on to želi sada.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org