Najvažnija stvar koju vam Sotona želi oteti
Foto: Unsplash

Najvažnija stvar koju vam Sotona želi oteti nije vaš mir, obitelj ili neka materijalna stvar. On se najviše bori samo za jednu stvar!

Evo jedne činjenice: “A bez vjere nemoguće mu je ugoditi …” (Heb 11,6). “… Vjerova Abraham Bogu, i to mu se uračuna u pravednost.”

Bog silno želi da se uzdamo u njega! To pouzdanje on računa u pravednost. Poznam neke vrlo svete i posvećene ljude (bar izvana) koji hodaju ravno uskim putem. Oni nikada neće priznati osjećaj neuspjeha i očaja. O sebi misle kao o svecima, ali njihov velik grijeh je sumnja. Ponekad mislim da neki grešnici imaju više vjere od mnogih samopravednih kršćana.

Najvažnija stvar koju vam Sotona želi oteti

Što činim kad se kušnja prevali preko mene poput vala? Što činim kad me moja nesavršenost svlada i vidim odraz svojih slabosti? Predajem li se? Odustajem? Nikada! Sve što mi je još ostalo donosim Bogu – svojom vjerom u njega! Možda ne razumijem zašto mu je potrebno toliko vremena da posreduje, ali znam da hoće. Održat će svoju riječ za mene.

Uvjeren sam da mi sotona želi oteti samo jednu stvar – moju vjeru. On u stvari ne želi moj moralni život, moja dobra djela ili moje snove. On želi uništiti moju vjeru i učiniti da povjerujem da je Bog napustio zemlju.

PROČITAJTE: 4 najčešće sotonine taktike kojima napada kršćane

Za one koji svoju vjeru čuvaju netaknutom, pad nikada nije koban. Usprkos stalnim borbama i osjećajima bespomoćnosti, ja još uvijek vjerujem Gospodinu. Usprkos očaju, pritiscima na um i iscrpljivanju snage, vjerujem Bogu. Vjerujem da će me sačuvati od pada i prikazati me besprijekornim pred prijestoljem slave s neiskazano velikom radošću.

On me ljubi i želi da mu i dalje vjerujem; zato ću prihvatiti tu ljubav i držati svoju vjeru jakom. “Tko se tebe drži, čuvaš ga jednako u miru, jer se u tebe uzda” (Iz 26,3).

Autor: David Wilkerson