Najveći pokazatelj duhovne zrelosti
Foto: Pixabay

Jedan od najvećih pokazatelja naše duhovne zrelosti je kako reagiramo kad nam u životu sve pođe naopako.

Ako se prepustimo očaju, posumnjamo u Boga ili udarimo po nedužnoj osobi, tada nam doista treba još mnogo truda da postignemo određenu duhovnu zrelost.

Istraživač Samuel Hearne (1745.-1792.) vodio je istraživački poduhvat u sjevernoj Kanadi kad mu se slomio važan dio zaprege. Morao se vratiti natrag u bazu iz koje je krenuo. Tada su mu lopovi pokrali većinu robe kojom se opskrbio. Hearne je odgovorio na vrlo neočekivan način.

U svojem je dnevniku zapisao: “Budući da su lopovi krađom uvelike olakšali moj teret, dio puta koji je slijedio otkako sam napustio utvrdu, bio je mnogo lakši i ugodniji, od svih koje sam ranije poduzimao.”

VIDI OVO: 10 osobina duhovno zrele žene

Još u prvom stoljeću, dok je apostol Pavao putovao iz jednog mjesta u drugo navješćujući Evanđelje, suočavao se s neprijateljstvom i tegobnim prilikama koje su ga mogle dovesti u očaj (2. Korinćanima 4,8-10, 11,23-33). Međutim, uvijek je našao nadu i pomoć kad se obratio Bogu.

A kako je s vama? Kako ste vi zadnji put odgovorili na tegobe, kad vam je sve pošlo naopako? Jeste li se raspali? Ako jeste, morate zatražiti od Boga da vam da strpljivost i pozitivan pogled na to kako ćete postupiti kad ste se zaustavili u vašem duhovnom životu. Postupite tada kao zreli kršćanin kako to opisuje apostol Jakov u 1,2-5. I kad vam sve pođe nizbrdo, zamolite Boga da vam dadne snage i mudrosti kako biste ojačali svoju vjeru.

Tegobe nas uče pouzdanju u Boga.