Ne boj se! Sjeti se Božjih obećanja!

Blagoslovljena je koja je vjerovala, da će se ispuniti, što joj je rekao Gospodin“. (Luka 1, 45)

Ako sam trebao obaviti kompliciranu operaciju i ako bih se brinuo mogu li si to priuštiti, otišao bih i vidio bih pokriva li moje osiguranje taj zahvat. Ako bi osiguranje obećalo da će podmiriti sve troškove, ne bih se brinuo niti bio tjeskoban.

Previše ljudi u našem svijetu živi u strahu, tjeskobi i brizi jer nisu upoznati s Božjim uputama za korištenje, Biblijom.

U Bibliji postoji više od 7.000 obećanja koje Bog daje u vezi zdravlja, odnosa, karijere, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, o oprostu i grijehu te o vječnom životu. No ako ne znate ta obećanja, ne možete ih ni dobiti! Kada idete kroz život ne znajući što vam je Bog obećao u svojoj Riječi, bit ćete ispunjeni tjeskobom.

Kako biste nadvladali strah, trebate poznavati, vjerovati i prisjetiti se onoga što je Bog obećao za vaš život. To je ono što je Mariji dalo pouzdanje.

VIDI OVO: Božje najbolje obećanje za tebe: Ne može nikada propasti!

Elizabeta je to primijetila. Kada joj je Marija došla u posjetu, Elizabeta joj je rekla: „Blagoslovljena je koja je vjerovala, da će se ispuniti, što joj je rekao Gospodin“. (Luka 1, 45) Marija je vjerovala da će Bog ispuniti svoja obećanja. Vjerovala je da će Bog održati svoju Riječ.

Najvažnije obećanje koje je Bog napisao u Bibliji glasi da, nakon što umremo, ako povjerujemo da je Bog poslao svoga Sina na Božić, ići ćemo u raj. To se zove obećanje vječnog života.

U Ivanu 3, 16 zapisan je najpoznatiji stih iz Biblije: „Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“.

VIDI OVO: 7 čvrstih Božjih obećanja za sve koji se danas bore s tjeskobom

No Isus nije došao na Zemlju samo kako bi nam oprostio grijehe. Došao je i kako bi sada i ovdje uklonio sve vaše strahove. Hebrejima 2, 15 kaže kako je Isus postao čovjekom kako bi mogao „osloboditi one koji su cijele svoje živote bili držani u ropstvu straha i smrti“. To me podsjeća na stih poznate pjesme: „O maleni grade Betlehemu“: „Nade i strahovi svih naših godina noćas se u tebi mogu pronaći“.

Svaka nada obnovljena. Svaki strah poražen. To je najveće obećanje koje možete dobiti ovog Božića.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!