Ne slušaj đavla, ne odlazi u pakao
Foto: Pixabay

O, prijatelju moj, ne slušaj đavla, ne odlazi u pakao! Kad se događa sukob u tvojoj duši, to ti je borba jedne od najmoćnijih sila u svemiru za tvoju dušu.

Istina je da postoji samo jedno biće u svemiru koje želi da odete u pakao. To je đavao. A ako odete u pakao, to će biti zato što ste slušali njega, odbili sve druge i ignorirali sve one druge molbe dobrih srca na nebu i na zemlji.

Otići ćete u pakao usprkos svega što su oni učinili. O, prijatelju moj, ne slušaj đavla! Ne odlazi u pakao!

Jednog je jutra u Little Rocku neki čovjek sjedio u crkvi u posljednjem redu. Dugo je vremena dolazio na bogoslužja. Znao sam da je pod osvjedočenjem i znao sam da želi biti spašen. I tako sam onoga jutra kad nije odgovorio na poziv otišao na završetku bogoslužja donjega, uzeo ga za ruku i rekao: ”Jerry, zašto ovoga jutra nisi došao naprijed?”

PROČITAJTE: 7 razloga zbog kojih ”dobri” ljudi odlaze u pakao

Stajao je drščući. ”Brate Hankinse, ne znam. Ne mogu vam opisati što se događa u meni kad uputite poziv. Čini se kao da će mi srce iskočiti iz grudi. Želim doći. I čini mi se kao da me nešto vuče da dođem. A onda kad krenem, čini mi se kao da me hvata neka teška ruka ruka i drži na mjestu.”

”Jerry, zar ne znaš što je to?”

Pitao je: ”Što?”

”Onaj potez strune tvoga srca tako da ti srce gotovo iskoči iz grudi, ono nešto što ti hvata srce tako da se jedva odupreš da ne potrčiš do oltara, to te Bog Duhom Svetim kroz Evanđelje i molitve naroda Božjega pokušava dovući u spasenje. Znaš li što je ona teška ruka, Jerry?”

Rekao je: ”Pretpostavljam da đavao.”

PROČITAJTE: Sotona te mrzi i ima užasan plan za tvoj život: Što želi učiniti s tobom?

Rekao sam: ”Jerry, ne trebaš pretpostavljati. Kad se događa sukob u tvojoj duši, to ti je borba jedne od najmoćnijih sila u svemiru za tvoju dušu. Đavao zna da si onoga trenutka, kad se oslobodiš i okreneš Kristu, za njega zauvijek izgubljen, zbog toga ne diže ruke od tebe dok ne mora. Jerry, problem je s tobom što ti slušaš đavla umjesto Krista.”

Pogleda me, uzeo za ruku i rekao: ”Brate Hankinse, slušao sam đavla zadnji put. Evo me Isusu!”

PROČITAJTE: PISMO IZ PAKLA: Dobila je pismo od mrtve prijateljice iz pakla! Što joj je poručila?

Prijatelju moj, ako odeš u pakao, bit će to zato što si slušao đavla. On jedini u čitavom svemiru želi da odeš u pakao.

Autor: Joe Henry Hankins; Izvor: Put života br. 429