NEMA DRUGOG NAČINA: Evo što neku osobu privuče da dođe Kristu!

Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ivan 10,29

O kakvim je to tajanstvenim zakulisnim zbivanjima riječ?

U svijetu se neprestano događa, da ljudi koji su bili daleko od kraljevstva Božjega dolaze k vjeri u Gospodina Isusa Krista te ga prihvaćaju za svojeg otkupitelja i Gospodina.

Kako se to događa? Možda tako, da jedan takav čovjek čuje nekog propovjednika koji uvjerljivo govori. Ili, da se u istinu evanđelja uvjeri na temelju svjedočanstva nekog od poznanika. Ili da sam uvidi, kako je dosadašnji put kojim je išao bio kriv, te kako je na njemu bio vrlo nesretan i nezadovoljan. I zato se okrenuo prema Isusu.

PROČITAJTE: Zašto bi me Bog izabrao?

Sve je to točno. Pa ipak, to nije ono odlučujuće zbog čega jedan čovjek dolazi Gospodinu Isusu Kristu.

A što je onda odlučujuće? Isus nam to ovdje otkriva: takav čovjek je od strane Oca nebeskog predan Sinu, Gospodinu Isusu. I prije nego smo mi i pomišljali na prihvaćanje Gospodina Isusa, već je nešto bilo u tijeku. Otac nas je predao Sinu. Zbog toga u našem srcu nije bilo mira, sve dok nismo postali njegovom svojinom. Zbog toga je Duh Sveti djelovao na nas i tako snažno privlačio prema Gospodinu Isusu.

Ovo je vrlo ohrabrujuća istina: Isusove ovce smiju znati, da su od najviše instance predane Dobrome pastiru. Sada mu, eto, smiju pripadati u svoj slabosti; budući da su nedvojbeno njegov posjed, jer su od Oca bili darovani Sinu. A osim toga, Sin ih je svojom krvlju otkupio.

Gospodine! Hvala ti, što naša vjera počiva na čvrstom temelju. Amen.

Autor: Wilhelm Busch