Nešto ti želim reći …

Nešto ti želim reći – nešto što može promijeniti tvoj život!

Možda si slučajno naišao na ove riječi, možda sreću tražiš pod ovim nebom, tračak nade, smisao svoj; možda te nešto u tvome životu priječi, ne da ti na drugu stranu straha prijeći.

Ali ja ti nešto želim reći … 

Ima nade. Znaj, sve će proći. I nebo što vidiš i sunce što te grije, i bol i tuga, i radost i snaga, mladost i ljepota, sva bogatstva svijeta, divote i težine života.
Ti sam, jednog ćeš dana proći, završiti svoj put na ovoj zemlji, zato pazi kakav trag za sobom ostavljaš, što u srcu nosiš i gdje svoje blago sakupljaš.

Sve će proći i sve prolazi, samo Bog ostaje isti – u tome je sretna vijest. Ako u raspadljivo ulažeš – nestat će s tobom, ako u neraspadljivo svoje blago zgrćeš, bogat ćeš biti i kada ništa ne budeš imao.

Bogatstvo se ne mjeri rukama nego srcem.

Jedina prava i istinska sreća je u ljubavi prema Ljubljenomu. Samo u Njemu život je i blago – ono neraspadljivo.

A ti možda i dalje sreću tražiš pod ovim nebom, tračak nade, smisao života; možda te još uvijek nešto u tvome životu priječi. A ipak ništa što nađeš dušu tvoju ne može zadovoljiti osim Onoga koji ju je stvorio. Traži Boga i u Njemu ćeš naći sve. Isus je došao da bi ti živio puninu života i duhovne radosti. Živi za Nebo, živi za Boga, On te silno ljubi.

Sve će proći ali nije u tome stvar, Bog nikada neće, Njegova je ljubav vječna. On je alfa i omega, početak i svršetak.
Isus je onaj kojeg tražiš dok sanjaš o sreći. Već danas se odluči živjeti za Nebo. Nemoj čekati da prođe.

Izvor: vjerskiicitati