Nije jela doručak nekoliko godina, a onda su ju sustigle posljedice

Mnogi su razlozi da jedemo zdravi doručak svaki dan. No jedna žena je doručak preskakala nekoliko godina te je pokušala ignorirati bol u abdomenu koja ju je neprestano pratila. Rezultat je bila operacija tijekom koje su joj liječnici šest sati vadili bubrežne kamence – bilo ih je preko 200!

Danas mnogi ljudi užurbano žive i sve rade s nogu, a pogotovo često preskaču doručak. Žena u Kini imenom gospođa Chen nije bila iznimka.

Liječnici su rekli da nije jela doručak jedno cijelo desetljeće. Zapravo, nije imala nikakve prave navike jedenja. Većinom je samo jela neke sitnice koje bi ostale od velikih obroka.

Nakon nekog vremena počeo ju je boljeti abdomen. Njezino joj je tijelo govorilo da nešto nije u redu, kako ga je Bog stvorio. No, ona je odlučila ignorirati tu bol.

Kada je napokon otišla liječniku, saznala je da ima kamence. Trebala je operacija kako bi sve bilo u redu. No nju je jako plašila i sama pomisao na operaciju.

Kao što je ignorirala bol, odlučila je ignorirati i savjet liječnika. Naravno, nije mogla dugo izdržati.

„Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora“ (2. Timoteju 1,7).

Bog ne želi da živimo u strahu. Zbog straha možemo napraviti lude stvari. Nakon godina življenja u strahu, gospođi Chen je postajalo sve gore i gore dok više nije mogla ignorirati da mora nešto poduzeti. Nije imala izbora nego otići na operaciju.

Trebalo je više od 6 sati da se uklone svi kamenci koji su se formirali u njezinom mjehuru i jetri – bilo ih je više od 200!

Liječnici su se čudili koliko su neki bili veliki – najveći je bio gotovo kao jaje.

Kirurzi vjeruju da je krivac bilo izbjegavanje doručka i jako loše prehrambene navike.

Doktor Quan Xuwei, jedan od kirurga koji je izvodio operaciju, rekao je da se zbog izbjegavanja doručka njezin mjehur prestao širiti i sužavati, a to je dovelo do nakupljanja žući. To može dovesti do visokog kolesterola i povećane količine kalcija u tijelu.

Neki se ne slažu s njegovom procjenom. Naime, tvrde da još nema nikakvih istraživanja na tu temu. No, svi se slažu da pacijenti ne trebaju ignorirati kada im njihovo tijelo nešto pokušava reći.

Bog je dizajnirao naša tijela da nas upozore na potencijalne probleme. Bol je prilično dobar znak da nešto nije u redu. Uvijek slušajte svoje tijelo i obratite se liječniku u vezi bilo kakvih simptoma koje primijetite.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE