Nikada ne dižite ruke naš Bog može učiniti sve
Foto: Canva

“Isus … zaprijeti nečistom duhu i reče mu: ‘Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i više se ne vraćaj u nj” (Mk 9,25). Nakon što se Isus pomolio, dječak je pao na tlo kao mrtav. Ali, kaže Pismo, “Isus ga uhvati za ruku te ga podigne, i on ostade stojeći” (Mk 9,27).

Možete li zamisliti radost u tom prizoru? Ovaj čist, oslobođen dječak vjerojatno je potrčao svome ocu i zagrlio ga. A očevo srce skakalo je od radosti. Bog je sve sredio.

Dakle, zašto je Duh Sveti potaknuo Marka da uključi ovu priču u svoje evanđelje? Vjerujem da je to bilo tako da svaki roditelj od tog trenutka nadalje zna da se Bogu može vjerovati da će učiniti nemoguće s njihovom djecom. Gospodin je rekao: “Ja mogu obnoviti sve i svakoga. Samo ako budete vjerovali, sve vam je moguće kroz mene.”

Danas je širom svijeta mnogo kršćanskih roditelja u velikoj muci jer su im djeca pod đavoljom vlašću. U našoj vlastitoj zajednici vidim bol majki koje se daleko voze autobusom u posjet sinovima u zatvoru.

One poznaju bol dok sjede pred debelim staklom gledajući sina koji je jednom bio nježnog duha. Nekako se navukao na drogu, a onda je pljačkanjem pokušavao financirati svoju naviku. Sad je u zatvoru, postajući sve tvrđi i tvrđi. One godinama mole za njih, ali sad gube nadu. Misle kako nikada neće vidjeti da se promijenio.

Možda mislite da je vaš nespašen muž beznadan, da nikada neće doći Isusu. Ili možda ste izgubili nadu za svoju ženu koja vas noću napušta i odlazi na tulumarenja. Ali nitko nikada nije otišao predaleko za Boga da ga ne bi mogao obnoviti. Znam mnoge kršćanke koje danas svjedoče: “Godinama sam molila za muža. A onda jednoga dana, kad sam izgubila nadu, Bog se probio do njega. Spasio je i izbavio moga dragog muža.”

Nikada ne smijemo dići ruke ni od koga – jer naš Bog može učiniti sve.

Autor: David Wilkerson