NaslovnicaŽivotRazumijete li da vam nitko ne može nauditi koliko vi sami sebi?

Razumijete li da vam nitko ne može nauditi koliko vi sami sebi?

Nitko vam ne može nauditi koliko vi sami sebi! Ne zadaje nam najveću bol to što nam drugi rade, već naša reakcija na to što nam rade. 

Gorčina neće biti u vas posijana sve dokle god postupate u interesu onoga tko vas je povrijedio.

Ako ne osjećate opraštajući duh u svome srcu, zauzmite položaj vjere i recite Bogu: “S obzirom da si ti Gospode, oprostio meni i ja opraštam njemu / njoj (po imenu).”

Dok čvrsto stojite na ovom položaju vjere, odbijajući se predati gorčini ili ljutnji, Bog će ugraditi u svoj život opraštajući duh i bit ćete oslobođeni od iskušenja gorčine, jer vjerom ste nadvladali kušnju.

Razumijete li da vam nitko ne može nauditi koliko vi sami sebi? Drugi se mogu prema nama nepravedno ponašati. Mogu nas lažno optuživati​​, blatiti naše ime.

VIDI OVO: Je li ljutnja grijeh?

Mogu vam i tjelesno nauditi, ali ništa od toga ne može vas stvarno povrijediti, osim ako im vi to dopustite, da sebi dopustite da uđete u gorčinu i ljutnju, i da krenete ka tome da im i vi vratite istom mjerom – da se osvetite.

Ne zadaje nam najveću bol to što nam drugi rade, već naša reakcija na to što nam rade. Čak ni naši osjećaji prema njima, već to što mi činimo s tim našim osjećajima.

Ako predamo svoje srce Bogu i odbijemo gajiti pakost te zauzmemo krajnje pozitivan stav želeći i moleći Božje najbolje za onoga tko nam je učinio nepravdu i ako zadržimo taj položaj dok sva gorčina i ljutnja ne bude “spaljena” Opraštajući duhom, tada smo zapravo stekli dobitak od ozljede – sve je izašlo na naše dobro. “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. ” (Rim. 8,28).

Autor: Paul E. Billheimer