Njegova ljubav može izliječiti tvoje rane

Ljubav je kao ocean koji nikad ne presušuje. Odazovi se svojoj prvoj Ljubavi koja ti je podarila život. Na njoj plutaš i ne možeš potonuti. Ako i potoneš te dotakneš dno, to je znak da si uspio. Paradoksalno, zar ne?

Ta dubina otkriva i ljubi unatoč neizmjernoj boli, boli koja trga i razdire. Neobjašnjiva je. Truo si i oronuo. Dubina daje novi život. Ona te zapali i teleportira na pravi Put. Ponekad, misliš da si na pravome Putu, a onda padneš u jaram straha i bojiš se.

Ponekad, ne vidiš izlaz, bojiš se osjećati i ljubiti. Onda još više toneš, a dubina otkriva nove pogleda. Skida mrenu. Dubina te daruje. Pitaš se, možeš li tonuti još dublje jer bol ne jenjava, ne pouzdaješ se u Njega. Čekaš taj trenutak buđenja, a on se događa upravo u toj neizmjernoj boli. Suze ne staju, a vrijeme kao da je stalo. Pogledom tražiš spas, ali ništa ne vidiš.

Brate, ogoljen si! Sestro, padaš! Ali i to je dio rasta. Stalno tražiš neki doživljaj kao rješenje za sve svoje poteškoće. Ideš na odmor i tražiš doživljaj. Ideš u kino i tražiš doživljaj. Ideš s djevojkom/dečkom i tražiš doživljaj.

Trend je taj famozni „doživljaj“. Ideš i slijep si. Misliš da dobro siješ, a ploda nigdje. Sve nam se pretvorilo u doživljaj. Samo to tražimo i od toga živimo – ali vjerujte samo kratko.

Svi mi bježimo od pustinje, od boravka sa svojim mislima i razumom. Toliko straha i bojažljivosti, a tišina daje najbolje odgovore. Svi važniji odgovori se nalaze na ružinim zrncima ljubavi. Treba proći ponekad i pustinju kako bi se pročistili. Suze čiste.

Ne može nam vatra ugasiti žeđ. Ne može te bol spriječiti da ljubiš i osjećaš. Upravo u tom trenutku trebaš još više ljubiti i žeđati za Njime. Sunce izlazi i slatki izvori vode te čekaju. Samo žeđaj, traži Ga. On zna kako doći do promjene. On zna kojim stazama trebaš krenuti.

Zato moraš zaploviti u dubine kako bi te Njegova ljubav zaliječila i kako bi rane nestale. Povij se uz Njega. Traži Njegovo rame da ti pomogne. Pokori se i ponizi. Iako, možda olako ne želiš to prihvatiti, daj si vremena. Polako, ali sigurno ćeš rasti.

Njegova ljubav nas čini velikim i poželjnim, lijepim i sretnim. Nitko osim tebe ne može tvoj plan ispuniti i stope utkati. Prihvati to. On nas zove i pruža nam svoje dlanove. Dlanovi u kojima je ta Ljubav utkana, nadvladava sve strahove i boli. Odluči se – biraj Život!

Autorica: Anita Miškić