Nogometaš Marko Pjaca posvjedočio: Vjera mi je važna, vjerujem da Bog ima neki veći plan za mene
Snimka zaslona: YouTube/HNK Rijeka

Nogometaš Rijeke Marko Pjaca gostovao je u posljednjoj epizodi serijala Knjaz kod Vatrenih koja se posljednjih tjedana emitirala na HRT-u uoči Europskog prvenstva, gdje je, među ostalim, progovorio i o vjeri.

Da ni slava, ni novac, ni društveni status ne mogu zamijeniti ono najvažnije – vjeru, dobro zna nogometni as Marko Pjaca, koji je karijeru gradio u Dinamu, Juventusu, Schalkeu, Fiorentini, Torinu i drugi klubovima.

“Prezime je iz Hercegovine, tata je kao dijete došao u Zagreb i ostao tu. Dolje nemamo više nikoga.

Odrastao sam na Borovju, dvije starije sestre pazile su na mene. Osnovnu sam prošao s 5.0. Upisao sam jezičnu pa sportsku gimnaziju. Engleski i talijanski su mi bili izbor”, opisao je svoje odrastanje Pjaca.

“Vjera mi je jako važna”

“To me držalo na životu u nekim trenucima moje karijere. Vjerovao sam da Bog ima neki veći plan za mene”, rekao je. Progovorio je i o teškoj ozljedi protiv Estonije u prijateljskoj utakmici 2017. godine, koja mu je promijenila karijeru.

“Bio sam sam, nisam bio u duelu. Stao sam na desnu nogu, lijevom sam išao izbiti loptu, desna noga mi je zaplesala i čuo sam ‘kvrc’. Pukao mi je prednji križni. Imao sam problema u rehabilitaciji, nisam mogao ispružiti nogu nakon pet mjeseci pa sam morao čistiti.

Imao sam u Fiorentini istu ozljedu, ali na drugom koljenu. Sreća što imam samo dvije noge. Ozljeđivao sam i ključnu kost, pao sam i pukla je. Dvije godine sam proveo van terena”, rekao je Pjaca.

Iako ga je teška ozljeda zadobivena na utakmici hrvatske reprezentacije udaljila s terena na dulje vrijeme, snagom vjere, radom i talentom vratio se na vrhunsku razinu.

Jednom je prilikom rekao:

“Optimistične sam naravi i mislim da se sve može postići ako se vrijedno radi. Vjernik sam i to mi je puno puta pomoglo da ne padnem i odem u preveliku tugu.

Sigurno je to imalo veliku ulogu u oporavku. A najbliži ljudi? Roditelji, sestre, prijatelji, posebno supruga Marija, moja su najveća podrška.”

Danas je prvotimac Rijeke, ali i napadač Hrvatske nogometne reprezentacije.

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Damir
1 mjesec prije

Bravo Marko.