Novogodišnja molitva: Gospodine Isuse, Tebi sve predajem…

Novogodišnja molitva za najbolji početak nove godine. Neka ovi molitveni zahtjevi postani i vaši u novoj godini.

“Ovaj mjesec neka vam bude početak mjesecima; neka vam bude prvi mjesec u godini.” (Izlazak 12,2)

Novogodišnje odluke dobre su, ali i krhke, odnosno lako se izjalove. Od njih su bolje novogodišnje molitve jer se dižu do Božjeg prijestolja i budu uslišane. Na početku još jedne godine bilo bi dobro kad bi sljedeći molitveni zahtjevi postali i naši:

Gospodine Isuse, danas ti se ponovno predajem. Želim da u ovoj novoj godini uzmeš moj život i upotrijebiš ga za svoju slavu. “Uzmi moj život da bude posvećen tebi, Gospodine.”

Molim te da me sačuvaš od grijeha, od svega što bi obeščastilo tvoje Ime.

Drži me u poslušnosti Duhu Svetomu. Želim se pokrenuti za tebe. Ne dozvoli da potonem u kolotečinu.

Neka moj moto ove godine bude: “On treba rasti; a ja se umanjivati.” Sva slava mora pripasti tebi. Pomogni mi da ne posežem za njome.

Nauči me da pitanje svake odluke učinim predmetom molitve. Plašim se pomisli da se oslonim na vlastiti razbor. “Znam, Gospode, da put čovjekov nije do njega; nije na čovjeku koji hodi da upravlja korake svoje” Jeremija 10,23.

VIDI OVO: Molitva da u Novoj godini Bog bude na prvom mjestu

Neka umirem svijetu, čak i odobravanju ili prijekoru od strane onih koje volim ili od strane prijatelja. Daj mi iskrenu, čistu želju da činim ono što će ugoditi tvojemu srcu.

Sačuvaj me od ogovaranja i kritike usmjerene prema drugima. Radije mi pomogni da govorim ono što izgrađuje i ono što je na korist.

Vodi me k dušama u potrebi. Poput tebe, želim postati prijatelj grešnika. Podari mi suze samilosti za one koji propadaju. “Daj mi da ljude gledam kao i moj Spasitelj dok se moje oči ne zamute od suza. Daj mi da sa samilošću gledam lutajuće ovce i da ih ljubim iz ljubavi prema Njemu.”

Gospodine Isuse, sačuvaj me da ne postanem hladan, ispunjen gorčinom i ciničan, ma što da mi se dogodi u mom kršćanskom hodu.

Tražim tvoje vodstvo u upravljanju novcem. Pomogni mi da budem dobar upravitelj svim dobrima koje si mi povjerio.

VIDI OVO: Čestitke za Novu godinu: Najljepše novogodišnje čestitke za 2022.

Iz trenutka u trenutak podsjećaj me da je moje tijelo hram Duha Svetoga. Neka ova snažna istina djeluje na moje cjelokupno ponašanje.

I molim, Gospodine Isuse, da ovo bude godina Tvojega ponovnog dolaska. Čeznem da vidim tvoje lice i padnem do tvojih nogu u obožavanju. Tijekom ove godine neka ova blažena nada bude živo prisutna u mom srcu i neka me odvoji od bilo čega što bi me ovdje zaokupljalo te me ispuni iščekivanjem. “Dođi, Gospodine Isuse!”

Autor: William MacDonald

NAJNOVIJE!