Novorođenče je rođeno bez otkucaja srca, a onda se dogodilo čudo

Novorođenče je rođeno bez otkucaja srca, a čak se i liječnici slažu da je James Fultron Engstrom pravo čudo.

Nakon što je proveo 61 minutu bez otkucaja srca, čak se i liječnici slažu da je James Fultron Engstrom pravo čudo. Ova priča dokaz je da je Bog itekako prisutan među nama.

Danas je James sasvim normalan osmogodišnjak. No, njegova priča zaista je čudesna. Naime, James se rodio bez otkucaja srca.

Ovih dana, mnogima je jako teško vjerovati u čuda. No, Jamesova obitelj, liječnici i kršćani se slažu da je njegov slučaj pravo čudo.

Dok je bila trudna s Jamesom za Bonnie Engstrom je sve išlo savršeno. No, pri kraj trudnoće sve se preokrenulo.

U pupčanoj se vrpci stvorio čvor koji se stegnuo tijekom kućnog poroda. James je na svijet došao potpuno plav i bez otkucaja srca.

„Sjećam se da sam sjedila na podu sobe i gledala ih kako ga oživljavaju“, prisjetila se Bonnie.

Bonnie se odmah počela moliti za život svog dječaka.

U isto vrijeme, beživotni James je prevežen u bolnicu koja je bila udaljena 20 minuta od kuće gdje je rođen.

Dok su liječnici počeli raditi na njemu, srce mu nije kucalo gotovo sat vremena. Gotovo da i nije bilo nade da će preživjeti. Čak i da ga uspiju oživjeti, liječnica Juanita Corrales je znala da će imati ozbiljne posljedice.

„Iako želim da bebe prežive, ujedno želim i razmotriti kvalitetu života“, rekla je.

Snimka zaslona

Nakon još 10 minuta oživljavanja, bila je spremna proglasiti ga mrtvim. U tom trenu James je proveo 61 minutu bez otkucaja srca. No njegovi su se roditelji nastavili moliti za čudo.

I tada je njegovo srce čudesno počelo kucati – kucalo je sasvim normalno.

„Taman sam mislila proglasiti vrijeme smrti“, rekla je Corrales, „No vratili su se otkucaji baš kada smo htjeli reći da je kraj“.

Bilo je čudesno što mu je srce odjednom počelo kucati. No, to nije bilo jedino čudo tog dana. Budući da je proveo 61 minutu bez otkucaja srca, trebao je imati ozbiljne posljedice, ali je James bio sasvim u redu.

„Očekivali bismo da bude u vegetativnom stanju“, rekla je Corrales, „A to nije bio slučaj“.

Sada, godinama kasnije, James je sasvim normalan, aktivan dječak. Čak i liječnica Corrales tvrdi da je njegovo oživljavanje bila Božja intervencija.

„Inače ne koristim riječ ‘čudo’ olako“, rekla je, „Ali ovo se ne može drugačije objasniti. To je zaista čudo“.

Jamesovi se roditelji slažu, kao i kršćani diljem svijeta. Nakon pune istrage, potvrdio da je to zaista bilo čudo. Bonnie Engstrom vjeruje da čuda slave Gospodinovu prisutnost u današnjem svijetu.

„Zaista ne mislim da je to čudo dano nama, za nas“, rekla je, „Mislim da je dano crkvi, za crkvu“.

Bog je zaista divan.

IZVORGodupdates.com