Obitelj je svjedočila nečem nevjerojatnom kada se njihov pas susreo s kravom

Ništa ih nije moglo razdvojiti sve do trenutka kada je kravu trebalo prodati.

Životinje su puno puta pokazale da su sposobne za suosjećanje, kao i ljudi. One osjećaju puno više nego nam se čini, te je inspirativno gledati kako razvijaju odnose i osjećaje s drugim vrstama životinja.

Jedna je obitelj svjedočila nečem čudnom, ali nevjerojatnom. Njihov je pas postao vrlo blizak kravi koja mu je bila kao zamjenska majka. Njihova je povezanost bila pod prijetnjom kada je krava stavljena na prodaju.

Snimka zaslona: YouTube

Rookie je bio mali, veseo psić koji je volio trčati i igrati se. Imao je veliku ljubav prema svojim ljudima, ali najdraži mu je prijatelj bila jedna velika, smeđa krava. Ova je krava bila kao njegova mama. Lizala mu je krzno i njegovala ga. Rookie je ponekad znao i sjediti ili spavati na njezinim leđima.

Bili su bliski prijatelji, zajedno su pili vodu i spavali. Ništa ih nije moglo razdvojiti sve do trenutka kada je kravu trebalo prodati. Vlasnici su se odlučili za prodaju jer si nisu mogli financijski priuštiti uzgoj dvije krave. Jednu su stoga kravu odveli iz štale koju je Rookie često posjećivao.

Snimka zaslona: YouTube

Kada su odveli kravu Rookie je bio van sebe od tuge. Zavijao je i lajao, a očaj se vidi i u njegovim psećim očima. Bio je izgubljen i očajan. Stao je na prag štale i zavijao u nadi da će mu se zamjenska mama vratiti.

Kada je čuo kravu kako se glasa niz ulicu Rookie je potrčao prema kravi. Vlasnik ga je dozivao, ali pas nije reagirao. Bio mu je bitan samo poziv njegove mame. Trčao je dok nije došao do druge štale u kojoj je krava bila svezana.

Skakao je od sreće, lizao kravu i nije se odvajao od nje. Vlasnik ga slijedio, pokupio i vratio natrag kući. No pas je cijelo vrijeme cvilio i lajao u očaju. Nije htio da ga se odvoji od krave koja ga je odgojila i pokazala mu privrženost, kao da su rod.

Snimka zaslona: YouTube

Rookie je kod kuće izgubio svu svoju energiju. Nije htio ni jesti, izgubio je sav apetit, a vlasnici su se zabrinuli za njegovo zdravlje. Rookie je provodio vrijeme u praznoj štali, tužan i usamljen… dok nije ponovno začuo poznato mukanje.

Njegova mu se mama-krava vratila! Vlasnike je odlučio zadržati kravu zbog psića. Nije mogao ni zamisliti da će psić biti toliko tužan, unatoč tome što je krava bila financijski teret. Vlasnik je isto tako odlučio Rookieju nabaviti psa prijatelja kako bi se navikao na društvo drugih pasa.

Veza između Rookieja i krave pravo je svjedočanstvo da životinje osjećaju tugu i ljubav.

NAJNOVIJE!