NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeObitelj trudnice provela je 4 mjeseca pored njenog beživotnog tijela, a onda...

Obitelj trudnice provela je 4 mjeseca pored njenog beživotnog tijela, a onda se dogodilo pravo čudo

Obitelj trudnice Sandre Pedro je provela 4 mjeseca pored njenog beživotnog tijela jer joj je mozak bio mrtav. Njezin sin ostao je u njoj.

Sandra Pedro shvatila je da je trudna pa je otišla u posjet liječniku. Ova Portugalka živjela je u predjelu Bragadasa već 8 godina, sa svojim sinom.

Liječnici su je upozorili da postoji rizik od trudnoće zbog njene zdravstvene povijesti jer je bolovala od upale pluća i imala je srčane probleme.

Jednom je bila u komi, a čak je izvadila i jedan bubreg zbog tumora. Ipak, imala je 37 godina i htjela je riskirati i roditi dijete.

obitelj ove trudnice provela je 4 mjeseca pored njenog mrtvog tijela
Foto: Facebook

Onda je u veljači imala moždano krvarenje. Bila je na intenzivnoj njezi na rubu smrti. Njezin sin ostao je u njoj.

Sandra je proglašena mrtvom 20. veljače. Napravili su posljednji ehokardiogram i otkrili su nešto šokantno i sigurno prvo otkriće u Portugalu i u svijetu. Bebini vitalni znaci bili su pozitivni. Dječakovo srce je lupalo normalno i djelovalo je jako. Liječnici nisu mogli vjerovati.

Rezultati testa poslani su u bolnicu u Lisabon gdje je odlučeno i dogovoreno s obitelji i ocem Mikaelom Angelom Fariom, da se nastavi trudnoća kako bi se osiguralo prirodno stanište za fetus.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Beživotna žena bila je na aparatima kako bi njezino tijelo funkcioniralo i kako bi se dijete spasilo. Bez sumnje je obitelj bila pod stresom, gledajući svoju voljenu mrtvu svaki dan. Bilo je jako čudno to što je Sandra bila klinički mrtva, a ipak je bio život u njoj. I baš zato su ostali jaki.

Ona je praktički postala živi inkubator. Njezino tijelo osiguralo je dom za njenog sina, u kome je bio siguran i mogao se razvijati. Ipak, bio je to zadatak od 24 sata dnevno za 80 ljudi u bolnici koji su morali održati njeno tijelo živim.

I onda se dogodilo. 107 dana kasnije, prijevremeno rođena beba. Njegovi vitalni znaci bili su impresivni.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kada su bili sigurni da je beba zdrava, isključili su Spara i Sandrino tijelo predano je obitelji kako bi posljednji put rekli “Zbogom”.