NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeOd života na smetlištu je došla do diplome s najvećim počastima

Od života na smetlištu je došla do diplome s najvećim počastima

Ova žena je odrasla na smetlištu u Kambodži gdje je radila kao „razvrstavačica smeća”. Diplomirala je s najvećim počastima.

Sophy Run odrasla je u Stung Meanchey smetlištu u Kambodži. Radila je kao „razvrstavačica smeća” pronalazeći stvari koje je mogla reciklirati za novac i možda pojesti. Radila je od jutra do mraka kako bi mogla uzdržavati svoju obitelj. 

Njezina je priča iznimno teška. Cijela joj je obitelj živjela u malenoj kolibici pokraj smetlišta. Osam ljudi živjelo je u jednoj malenoj sobici.

Roditelji su joj radili na obližnjem odlagalištu plastike, ali njihove plaće nisu bili dovoljne ni za osnovne životne potrebe. Sophy nikada nije imala priliku ići u školu. 

Život na smetlištu diploma 1

Kada je imala 11 godina, nešto se promijenilo

„Spavala sam vani na kiši jer sam vidjela svoje roditelje da to rade pa sam mislila ‘ako su oni u redu s time, onda sam i ja’”, rekla je Sophy. 

VIDI OVO: Najučinkovitiji biblijski savjet za uspjeh

Kada je imala 11 godina, nešto joj je promijenilo život. Kambodžijanska organizacija za stipendiranje djece joj je pomogla da se upiše u školu. Sophy je imala prirodan talent za komunikaciju i osmišljavanje novih projekata koji joj je uskoro osigurao stipendiju za Trinity fakultet u Australiji. 

Školarina je pokrila sve troškove studiranja, boravka i života u Australiji. 

„Ne mogu opisati kako sam se osjećala kada sam dobila stipendiju”, rekla je, „Nisam se mogla prestati smijati te sam osjećala kao da će mi se život promijeniti”. 

Život na smetlištu diploma 2

Diplomirala je s najvećim počastima kao najbolja u generaciji 2019. godine 

Uz neopisivu odlučnost, Sophy je diplomirala s najvećim počastima kao najbolja u generaciji 2019. godine. Ujedno je dobila još jednu stipendiju za nastavak studiranja u Melbourneu. 

VIDI OVO: U ČEMU JE TAJNA USPJEHA? Ovaj poučni tekst će vam otkriti!

Kada je pričala o svojoj sobi na fakultetu usporedila ju je sa svojim domom na odlagalištu smeća: 

„Nikada nisam imala priliku ovako živjeti. Kada sam bila na odlagalištu živjela sam u malenoj sobi, zajedno sa svim članovima svoje obitelji, to nije čak bila ni prava zgrada. Jako je lijepo imati svoju sobu, a biti okružena tako divnim ljudima”.