Opasnost ignoriranja Božje Riječi

Ignoriranje Božje Riječi je opasno. Kada prestanemo čitati Pismo i primjenjivati njegove principe, počinjemo se udaljavati od Boga.

Sastavljanje igračke ili komada namještaja rijetko prođe glatko kako očekujemo. To je posebno istina ako ne čitamo upute. Možda su preduge ili teške za razumjeti pa ih ignoriramo. Tada se pitamo zašto naš projekt ne ispadne kako treba. 

Tako mnogi vjernici žive kršćanski život. Oni pokušavaju shvatiti život bez da se referiraju na Božju Riječ. Biblija je preduga, oni misle, i trebale bi godine da dobijem osnovno razumijevanje sadržaja; jednostavno nema dovoljno vremena da ju pročitam. Nadalje, čini im se komplicirana i teška za razumjeti. 

VIDI OVO: Zašto ljudi ne vole čitati Bibliju?

No ignoriranje Božje Riječi je opasno. Kada prestanemo čitati Pismo i primjenjivati njegove principe, mi ne stojimo u mjestu; mi se zapravo počinjemo udaljavati od Boga. Petar nam kaže da žudimo za Riječi da možemo rasti prema svojem spasenju (1 Petrova 2,2). I nemojte zaboraviti, boravak Duha Svetoga u nama će uroditi razumijevanjem. 

Ako je vaša želja slaviti Boga i pobijediti brige, strahove i grijeh, onda Pismo mora biti vaš prioritet. Čitanje, proučavanje i primjenjivanje Riječi može zahtijevati žrtve, ali nagrada boljeg upoznavanja vašeg Spasitelja i življenje života koji godi Bogu je vrijedno toga. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!