Roditelji su pristali na rizičnu operaciju razdvajanja sijamskih blizanki, pogledajte kako izgledaju 17 godina kasnije

Roditelji su pristali na rizičnu operaciju razdvajanja sijamskih blizanki u starosti od 7 mjeseci. Pogledajte kako djevojke izgledaju nakon 17 godina.

Sydney i Lexi Stark neprestano iznenađuju ljude. Prvo su iznenadili svoju obitelj kada su rođene žive i spojene donjim dijelom tijela – nešto što 45-60% sijamskih blizanaca ne preživi.

Nakon toga su sve ponovno iznenadile jer su preživjele svoj prvi dan – za što je vjerojatnost oko 35%. Tada su ponovno nadmašile sva očekivanja kada su preživjele operaciju odvajanja sa samo 7 mjeseci.

Na svu sreću, Sydney i Lexi su preživjele operaciju te su sada zdrave i sretne djevojke. Iako su zahvalne što su žive, svjesne su koliko su blagoslovljene…

Snimka zaslona: YouTube

POGLEDAJTE: Rođene su kao sijamske blizanke: Kako danas izgledaju, pravo je Božje čudo!

Djevojke su bile spojene kralježnicom i drugim važnim organima

Otac blizanki James je rekao da osoblje u bolnici nije znalo puno o sijamskim blizancima kada su djevojke rođene: „Liječnik je donio knjigu od 1000 stranica i počeo ju listati kada je naišao na doslovno dva paragrafa o sijamskim blizancima.“

Na su sreću, uspjeli su proći kroz to burno i nejasno područje te su odlučili razdvojiti blizanke operacijom. Djevojke su bile spojene kralježnicom i još nekim vrlo važnim dijelovima kao što su crijeva, no James i njegova supruga Emily su bili uvjereni da je operacija jedini način da daju curama život koji zaslužuju.

Snimka zaslona: YouTube

Unatoč njihovom pouzdanju u izbor koji su donijeli, Emily je rekla da se bojala da se upliće u sudbinu djevojaka: „Mnogo smo toga učinili da dođemo do ovog dana, do operacije, a dva tjedna prije sam pogledala u Jamesa i pitala ga: ‘Igramo li se Boga? Možemo ih ostaviti spojene, riskiramo li?’“ No nisu se upletali u sudbinu – dali su djevojkama slobodu da budu zdrave i vesele osobe.

17 godina kasnije ove su djevojke potpuno zdrave. Sada progovaraju o njihovom neobičnom početku života i povezanosti koju osjećaju.