Ostali su bez troje djece, a njihova poruka ubojici ostavlja bez riječi

Danny i Leila Abdallah su iz Libanona. Ovaj bračni par je prije više od godinu i pol dana izgubio troje od šestero djece u tragičnoj nesreći u Sydneyu. Na njih je naletio mladi vozač pod utjecajem alkohola i droga.

Bilo je to 1. veljače 2020. Topla nedjeljna večer u Sydneyu. Mladi, potpuno pijani Samuel Davidson, pod utjecajem kokaina i drugih droga, dovezao se u jurećem kamionu na pločnik. Po njemu je šetalo nekoliko djece oko 13 godina. Izašli su na sladoled.

Mladić je kamionom udario sedmero djece

Četvero je preminulo na licu mjesta, dok je troje bilo teško ozlijeđeno. Jedan od njih imao je teška oštećenja mozga. Samuel je izašao neozlijeđen.

Danny i Leila Abdallah sjećaju se šoka koji su doživjeli te večeri kada su primili poziv o tragediji. Kada su stigli u bolnicu, sreli su se četiri svećenika koji su objavili da su njihovo troje djece i njihova nećakinja mrtvi.

“Ono što smo vidjeli bilo je nezamislivo”, prisjetio se Danny. “Kada sam ih vidio shvatio sam da svoj život moram predati Bogu.”

“Ponekad se u filmovima može vidjeti kako duša izlazi iz tijela i promatra sve iz ptičje perspektive. Takav je bio osjećaj. Bio sam potresen i samo pokušavao učiniti što sam mogao da pomogne,”, dodao je.

Njihova djeca: Antony (13), Angelina (12), Sienna (9) i njihova rođakinja Veronique (11) preminuli od zadobivenih ozljeda.

Mladić je kamionom udario sedmero djece
Foto: Leila Geagea Abdallah/Facebook

Šokirali su australsku javnost kada su odlučili javno oprostiti čovjeku koji je usmrtio troje njihove djece

Patnja i nemogućnost pomirenja s gubitkom žestoko su se borili u roditeljima ove djece. Međutim, Danny i Leila su kršćani i znaju da sve u Kristu ima smisla, koliko god nam se to činilo neshvatljivim. U određenom su se smislu pripremili za tako strašno iskustvo, uvijek shvaćajući da im bez vjere u Krista ništa ne može pomoći da izdrže životne potrese.

“Oproštenje je nešto što vježbate cijeli život. Naposljetku možete opraštati na većoj razini”, objasnila je dodavši kako ju je u odluci osnažila njezina vjera.

“Ako je Isus mogao oprostiti meni, onda je naravno da i ja mogu oprostiti vozaču. Ako je On umro na križu zbog mene, onda je naravno da se mogu moliti za tog vozača. Naše kršćanstvo, naša vjera, dovela me je do toga da mu oprostim.”

Učinili su to za svoje dobro, za dobro svojih obitelji, za dobrobit zajednice i za istinu u koju kršćani snažno vjeruju: voljeti čak i neprijatelje. Čak su šokirali svog premijera. Vidjeti vlastitim očima riječi oproštenja koje se provode u djelo, a koje nas sam Isus poučava u Oče našu, nevjerojatno je.

VIDI OVO: Majka oprostila ubojici svojih troje djece: Vjernica sam, ne mogu ga mrziti

Unatoč neizmjernoj boli, Aballahi nisu zamrzili vozača koji je osuđen na 21 godinu zatvora. “Bilo mi ga je žao”, rekao je Danny. “Molim se za njega. Đavao ga je upotrijebio kao svojeg lutka.”

NAJNOVIJE!