Otac se bori za život nakon što je skočio s balkona kako bi spasio svog sina

Kakav predivan čin ljubavi. Pomolimo se svi za ovog oca dok nastavlja put prema oporavku.

Brad Lewis je uočio opasnost kada je njegov 8-godišnji sin krenuo padati preko balkonske ograde. Tada su uskočili njegovi refleksi. No iako je spasio sina, on je zadobio lom lubanje te je u životnoj opasnosti.

Brad Lewis iz Australije je otac koji bi učinio sve za svoja dva sina, Oscara i Connora. Ovaj divni otac nije ni na tren zastao nego je riskirao svoj život kako bi pomogao svom sinu.

Taj je događaj podsjetnik kako se sve može promijeniti u samo jednom trenu. Jednog trena se Brad igrao sa 8-godišnjim Oscarom, starijim od dva sina. Slijedeći je tren naglavačke padao 4 metra prema zemlji.

Foto: Gofundme

Hrabrost tijekom pada

Oscar i Brad su se igrali dječjim pištoljima u kući obiteljskog prijatelja. Oscar je ispalio lažni metak na svog tatu te je jedan od tih spužvastih metaka otišao preko balkona. Oscar je potrčao do ograde kako bi vidio gdje je metak – tada su se aktivirali Bradovi refleksi.

Oscar je izgubio ravnotežu te je počeo padati preko balkonske ograde. Otac je odmah skočio za njim s jednom misli na umu – da spasi svoga sina.

Brad je uhvatio svog sina, ali nije bilo načina da ne nastave padati. Obojica su tada pala naglavačke preko ograde.

Tijekom pada je Brad zaštitio Oscara svojim tijelom kako bi ga poštedio udara.

Najvećim je dijelom uspio. Pali su sa 4 metra visine. Brad nije mogao potpuno zaštititi sina od ozljede. No uspio je ublažiti pad.

Posljedice pada s balkona

Brad je pao točno na glavu te je podnio svu težinu udara. Unatoč užasnoj boli, Brad je prvo mislio na svoju djecu.

„Jesu li djeca u redu?“, pitao je svog prijatelja Beaua, koji je dotrčao do njega nakon pada, „Nemoj im dopustiti da me vide ovakvog, nemoj pustiti da umrem, prijatelju.“

Hrabri je otac zadobio teške ozljede glave i C6 kralježnjaka, uz druge ozljede. No preživio je, što je pravo čudo.

Foto: Gofundme

„Liječnici su izrazili svoje čuđenje činjenicom da je Brad još živ nakon takvih ozljeda“, rekao je obiteljski prijatelj.

Što se tiče Oscara, on se onesvijestio nakon pada. Zadobio je potres mozga, napuknula mu je lubanja, natekao mu je mozak te je imao još nekoliko manjih ozljeda.

No budući da je bio u zagrljaju svog oca kada je pao, prošao je bolje nego da je bio sam. Da nije bilo herojskog djela njegovog oca, Oscar vjerojatno ne bi preživio pad.

Molitva za izliječenje nakon pada s balkona

Oscaru je svakim danom sve bolje, barem fizički. No, još uvijek radi na liječenju emocionalnih rana kao posljedice tog traumatičnog iskustva. Neko se vrijeme nije htio odvojiti od mame te je spavao okružen jastucima jer se bojao da će ispasti iz kreveta.

Za Brada liječnici prognoziraju dug oporavak  – najmanje šest do dvanaest mjeseci. No Bog ga je blagoslovio snagom da se bori za oporavak.

„On je jako snažna osoba“ rekao je Beau.

Nekoliko tjedana nakon nesreće, Brad je pušten na kućnu njegu. Oscar je posebno slavio njegov povratak kući te je rekao da su njemu najviše falili očevi zagrljaji.

Sa svim ozljedama koje je zadobio, Bradovo stanje još uvijek začuđuje liječnike. Činjenica da hoda i priča je pravo čudo. Još nisu poznate posljedice pada na njegov mozak, ali njegova obitelj i prijatelji se mole da se uskoro vrati na staro.

Foto: Gofundme

Zahvalnost nakon tragedije

Uz velike bolničke račune i novac potreban za njegu i oporavak, obitelj i prijatelji su se skupili i otvorili GoFundMe stranicu. Nadaju se da će tako makar malo financijski pomoći Bradu i njegovoj supruzi Suz. U manje od mjesec dana, skupljeno je gotovo 100 000 dolara. Par je odmah javno izrazio svoju zahvalnost:

„Iako se obitelj još nastoji suočiti sa svime što se dogodilo, zahvalni su za ogromnu potporu svoje obitelji, prijatelja i šire zajednice – osoba koje ni ne poznaju.“

Oni koji znaju Brada su odmah rekli da je taj njegov hrabri čin samo pokazatelj kakva je on osoba:

„Brad, Suzin suprug i otac dvoje djece, prijatelj mnogima, bivši vojnik i ronilac, uvijek je provodio svoje dane pomažući drugima, dajući više nego što je primao, izmamljujući osmjehe na lica i dajući svu svoju ljubav obitelji“, napisao je prijatelj na stranici za pomoć pri financiranju.

Unatoč nesreći, Bradova briga za druge se nije promijenila. Dok mu svi čestitaju na herojskom djelu, on ostaje skroman.

„Smatram da bi svaki otac isto učinio da mu je dijete u opasnosti“, rekao je, „Sjedim ovdje presretan što smo Oscar i ja dobro te što se polako oporavljamo.“

U poruci svojoj supruzi, rekao je da je zapravo Oscar njega spasio, nazivajući ga herojem. Brad i Suz su se zahvalili svima koji su im pomogli na dan nesreće.

Kakav predivan čin ljubavi. Pomolimo se svi za ovog oca dok nastavlja put prema oporavku.