Otac triju djevojčica spasio stranca od samoubojstva rekavši mu nešto predivno

Joe Tuia’ana (42) iz Utah otac je triju djevojčica, a prije nekoliko dana spasio je život potpunom strancu, učinivši i rekavši nešto predivno.

Joe se sa svojim kćerima vozio nadvožnjakom preko autoceste kada su primijetili da je netko zaustavio automobil uz cestu i izašao iz njega. Bio je to mladić u tamnoj jakni s kapuljačom preko glave.

Htio je skočiti s nadvožnjaka na autocestu

Mladić je stao na beton pokraj ograde i zagledao se u automobile koji su jurili ispod njega. Zatim se počeo polako penjati uz ogradu.

“Djevojčice su vrištale”, prisjeća se Joe. “Brzo sam ubrzao automobil, napravio kružno okretanje prema vozilu ovog mladića i parkirao svoj automobil odmah iza njegovog. Rekao sam jednoj od kćeri da odmah nazove policiju, a onda sam izašao iz automobila. Vidio sam kako se mladić trese i plače naglas.”

This picture.This is the moment just before I embraced this young man off the ledge.Embraced.There's nothing quite…

Objavljuje Joe Tuia'anaČetvrtak, 3. veljače 2022.

Joe nije znao što učiniti i kako mu pristupiti. Bojao se da će se mladić uplašiti i da će skočiti. Ne samo da bi se tada osjećao krivim za njegovu smrt, već bi i njegove kćeri sve to zajedno vidjele. Strah ga je činio slabim.

“Što bi Isus učinio na mome mjestu?”

“Ne postoji ništa u mome životu što bih mogao usporediti s ovim trenucima koji su mi se činili kao vječnost. Rekao sam tiho: ‘Bože, molim te. Molim te, neka ovaj mladić shvati da ga volim.'” Joe nastavlja: “Što bi Isus učinio na mladiću dječaku koji je sebi želio oduzeti život.”

Isus mu je dao do znanja što učiniti. Joe mu je počeo prilaziti vrlo polako i oprezno, korak po korak. Raširio je ruke kao da ga želi zagrliti. Smireno je rekao: “Volim te, mladiću. Volim te.”

Mladić ga je primijetio i pogledao ga. Suze su mu tekle niz lice, strah i bol bili su u njemu. “Volim te”, ponovio je Joe raširenih ruku. U tom trenutku mladić mu se srušio u naručje. “Upomoć!”, rekao je. Joe ga je čvrsto zgrabio i povukao na sigurnu stranu ograde.

Trebao je nekoga uz sebe

“Držao sam ga tamo u naručju kao da je moje vlastito dijete. I ja sam plakao s njim. Nisam mu postavljao nikakva pitanja, samo sam bio s njim.”

Brzo su stigli i očevici i policija, strepeći za mladićem. Policajci su vidjeli da se mladić osjeća sigurno pored Joea, pa su ga pitali može li još neko vrijeme ostati s njim. Preselili su se na obližnje parkiralište.

Trebao je nekoga uz sebe
Foto: Joe s tri kćeri; Izvor: Facebook/Joe Tuia’ana

Svi okupljeni oduševljeno su grlili Joea i čestitali mu na ovako hrabrom činu. Jedan od promatrača mu je rekao: “To je bilo nešto najljepše što sam vidio u životu. Čestitam!”

Joe zaključuje: “Bilo je to nevjerojatno, grozno i ​​prekrasno iskustvo za mene. Bog je znao da moje srce treba ‘nadogradnju’ i ovaj tip mi ju je dao. Sada gledam ljude raširenih ruku, otvorenog srca i bez pitanja.”