Otišao je u prodavaonicu ne znajući da ga 3-godišnji sin prati. Dječak se izgubio, a nakon 24 godine dogodio se dirljiv susret!

Li Lei, kojemu su roditelji tepali Lei Lei, nestao je kao 3-godišnji dječak u Xi’anu, prijestolnici sjeverozapadne kineske provincije Shaanxi. Bio je kolovoz 1992. godine, a majci i ocu se srušio svijet.

24 godine kasnije, danas 27-godišnji Li najzad je našao oca Li Shunjia i majku Du Li – zahvaljujući DNA bazi podataka i nevladinoj organizaciji Baobei Huijia. Kada su se ponovo sreli, otac je pao sinu u zagrljaj i rekao kroz suze:

– Najzad smo te našli. Tražili smo te 24 godine.

Li Shunji i njegova supruga i danas pamte dan kada im je sin nestao. Otac je mislio da se dječak igra vani sa susjedovom djecom i krenuo je u prodavaonicu, ne znajući da je dječak krenuo za njim. U jednom trenutku mali Lei Lei se izgubio i više od 20 godina nije vidio roditelje.

Majka i otac su mislili da je dječak otet, ali ispostavilo se da ga je našao par koji je došao u Sijan da isporuči robu. Li Lei je sam tumarao po okolini i tražio roditelje, kojih nigdje nije bilo na vidiku.

Budući da lokalni dužnosnici nisu pokazivali interes da pomognu, par je odlučio povesti dijete sa sobom, misleći da je siroče. Podizali su ga kao vlastito dijete.

Nije poznato da li su u rodnom gradu nastavili potragu za djetetovim roditeljima, niti kako su ga mogli upisati u školu. Li Shunji i Du Li, koji su kasnije dobili blizance, “nikada nisu prestali tražiti svoje prvorođeno dijete”.

Budući da je znao da je izgubio roditelje negdje drugdje u Kini, Lei Lei je preko spomenute nevladine organizacije dostavio uzorke krvi vlastima, nadajući se da će se jednog dana ponovno sresti. Isto su učinili i njegovi roditelji.