Otkriva li Bog s kime stupiti u brak
Foto: Pexels

Nitko ne želi stupiti u brak s osobom koja bi taj brak upropastila. Otkriva li nam Bog s kime trebamo stupiti u brak?

Jasno je da kada to Bog želi, On može bez problema otkriti kada i za koga se trebamo udati ili oženiti. No djeluje li uvijek tako? Trebaju li samci diljem svijeta tražiti znakove ili čekati Boga da im dostavi ime i lokaciju njihovog budućeg supružnika ili supružnice?

Vjerojatno ne. Jasno je da je Bog bio vrlo jasan i određen kada je o svemu tome riječ i da to može ponovno učiniti. No postoji opasnost kada koristite svoje srce kao kompas usmjeravajući ga prema ovom muškarcu i onom muškarcu dok se nadate da će vam Bog dati signal da trebate početi vaš hod do oltara.

Otkriva li Bog s kime stupiti u brak?

Mudro je tražiti Božju pomoć kada tražite supružnika, ali dok to činite, imajte na umu ove tri stvari:

1. Osjećaji nisu činjenice

Kada je riječ o ljubavi i braku, osjećaji nisu najbolji barometar za Božju volju. U Biblijskim svjedočanstvima u kojima je Bog osobi otkrio supružnika, uvijek se za potvrdu koristilo nešto više od samih osjećaja. Abrahamov se sluga molio za znak i ugledao ga je. Hošei se Bog izravno obratio. Josipa je posjetio anđeo. Ako osjećate da vas Bog usmjerava prema određenoj osobi, pitajte ga da vam to potvrdi još nečim, a ne samo vašom intuicijom.

2. Uvijek se držite Riječi

Gospodin je Hošei dao vrlo čudne naputke za pronalaženje supruge.

Kada mu je Bog počeo govoriti, rekao mu je: „Idi, oženi se bludnicom i izrodi djecu bludničku, jer se zemlja bludu odala, odmetnuvši se od Jahve!“ (Hošea 1,2).

PROČITAJTE: Zašto je Bog zapovjedio Hošei da oženi prostitutku?

Ovo vam govorim jer je to iznimka od onoga što ću sljedeće napisati. (I radilo se više o široj slici u izraelskom narodu nego o braku Hošee i Gomere).

Ako želite znati koga je Bog odabrao za vašeg supružnika, proučavajte Njegovu Riječ. Mnogo je primjera u Pismima u kojima je Bog dao upute o tipu osobe za koju se trebamo vezati. Umjesto da se odnosite prema Božjoj volji kao prema magičnoj kugli i nadate se da ćete dobiti „da/ne“ odgovor, pažljivo slušajte Njegov glas dok čitate što je rekao.

3. Uvijek ostanite predani Gospodinu

Hoćete li ući u brak, kada ćete ući u brak i s kime čete ući u brak velika su pitanja. Odgovori su još i značajniji. Umjesto da stremite tome da vam Bog sve olakša i jednostavno vam dostavi ime vašeg budućeg supružnika i rezervira crkvu, mudrije je da ostanete predani Gospodinu.

Kao samac trebate tražiti Njegovu volju. Trebate ju tražiti i kada se zaručite. Tražite Njegovu volju i kada budete u braku. Nemojte pretpostaviti da, kada uđete u brak, sve poteškoće i težak rad prestaju. Cilj nije pronaći muškarca i udati se. Cilj je živjeti u predanju Božjoj volji i biti predan Njegovim planovima u svim vremenima.

Autorica: Erin Davis; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Liesyoungwomenbelieve.com