NaslovnicaŽivotOtvoreno pismo mladiću koji će oženiti moju kćer

Otvoreno pismo mladiću koji će oženiti moju kćer

Mladiću koji će oženiti moju kćer,

Molila sam za tebe danas, kao i svaki dan. Pitala sam se kakve čudesne stvari Bog priprema za tvoj život. Pitala sam se kako ćeš izgledati, i tko bi mogao biti. Pitala sam se kada i kako će nam se putevi ukrstiti.

Kako je moje dijete raslo u mojoj utrobi, tako si ti nastavljao rasti u mom srcu.

Molim se da si zbrinut i voljen od strane onih koji uzimaju vremena naučiti te što znači biti mlad čovjek. Molim se da im Bog da mudrost i snagu da te vode primjerom.

Moja nada je da tražiš Božju volju u svom životu, jer znam da će muškarac koji voli Boga svim svojim srcem voljeti moju kćer svom svojom snagom.

Stani snažno u suočavanju sa iskušenjima. Čuvaj svoj um od privlačnosti zavođenja. Živimo u svijetu koji potiče seksualni grijeh. Zamućujući granice između požude i ljubavi, obmanjuje srce. Stojim u praznini moleći da te Bog održi i dadne ti snagu do dana kada ćeš uzeti svoju nevjestu.

Blagost je znak velike čvrstoće i poniznosti, simbol hrabrosti i stabilnosti, ne budi obmanjen od strane onih koji to smatraju slabim.

Tvoja budućnost nalikovat će snijegu koji je tek pao. Platno će uskoro biti naslikano stopama. Odaberi mudro. Zabavi se. Radi naporno. Ne brini se previše za velike stvari. Vjeruj Bogu u svojoj budućnosti i dopusti mu otvorenost u Njegovo savršeno vrijeme.

Molim se da si gladan Riječi Božje, za velikim vođama i onima koji su vođeni mudrošću i istinom.

Kada doživiš dane koji će te baciti na koljena, raduj se. Neka ti bude izuzetno drago. Naš Otac te oblikuje i formira u čovjeka kakvog te On stvorio da budeš.

Dok ti činiš svoj dio, ja činim svoj.

Ja podižem kćer koja razumije vrijednost čistoće, strpljivosti i istine.

Ja obučavam djevojku da bude žena vrline i snage.

Podučavam ju da je unutarnja ljepota od velike vrijednosti, te da vanjska ljepota ne mora biti u skladu s tim.

Pokazujemo joj kako izgleda odan odnos dok ju vodimo primjerom.

I zar ne bi želio znati… ona također moli za tebe.

Neka te Bog čuva sigurnim u svojim rukama dok rasteš u milosti.

Voljen si od strane svemogućeg Boga.

Autorica: Darlene Schacht; Prijevod: Blaženka Š.