Beba spašena od pobačaja
Foto: Pregnancyhelpnews.com

Kelciin dečko prisilio ju je na pobačaj, prijeteći joj ako ne uzme pilulu koju je dobila u klinici. Unatoč tome što je poslušala, Kelci je zatražila pomoć od Cradle of Hope Pregnancy Resource Center u Iowi.

Peggy Knudson, osnivačica Cradle of Hope, primila je zabrinjavajuću poruku od Kelci u siječnju 2024., u kojoj je otkrila svoj strah od partnera i njegovu prisilu. Ranije je kontaktirala drugu organizaciju u Iowi, koja ju je uputila na Cradle of Hope za pomoć.

Unatoč lošim uvjetima, Knudson je informirala Kelci o protokolu za preokretanje učinaka pilule za pobačaj (APR).

Kad je Kelci potvrdila da je posjetila kliniku za pobačaj, Knudson i njezin suprug su se probijali kroz snježnu oluju kako bi doveli Kelci i njezino 10-mjesečno dijete u Mother’s Home Cradle of Hope.

Na putu su kontaktirali Abortion Pill Rescue Network i dogovorili recept za progesteron. Nakon što su očistili snijegom blokiran prilaz, Kelci je primila ultrazvuk koji je pokazao da je beba još uvijek živa, iako sa slabim otkucajima srca.

Sljedeći ultrazvuk pokazao je jače otkucaje srca, i Kelci je započela APR tretman. Ostala je u Mother’s Home nekoliko tjedana, a potom se preselila u vlastiti stan. Kelci je i dalje u kontaktu s Cradle of Hope i s nestrpljenjem iščekuje rođenje svoje djevojčice u srpnju.

Knudson je istaknula suradnički napor uložen u Kelciin slučaj, naglašavajući mrežu podrške različitih organizacija. Tracie Shellhouse iz Heartbeat International pohvalila je međusobne napore centara za pomoć trudnicama. Od početka APR-a 2012. godine, spašeno je više od 5000 beba, uz značajan porast broja APR početaka u posljednjih nekoliko godina.

Prisilni pobačaji, poput Kelciinog, nisu rijetkost. Studija Charlotte Lozier Instituta otkrila je da je svaka četvrta žena pod pritiskom da abortira. Rad Cradle of Hope naglašava važnost pružanja podrške i resursa ženama koje se suočavaju s takvim pritiskom.

Knudson je izrazila zahvalnost za zajednički trud u pomoći Kelci i raduje se daljnjoj pomoći ženama kroz APR. “Što radite kada vam se obrate i kažu: ‘Želim spasiti svoje dijete’? Znam što treba učiniti i prilično smo uzbuđeni zbog toga”, rekla je.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare