Ovako trebamo moliti da bi Bog odgovorio

Kako trebamo moliti da bi Bog odgovorio?

Kako trebamo moliti da bi Bog odgovorio? Pogledajte žarku Davidovu molitvu dok traži Boga da se “osvrne na glas njegova prizivanja”.

Ne bojte se tražiti Boga velike stvari! Sve manje obeščašćuje Onoga koji nam je dao strahovita obećanja. Kad nas zapljušte njegovi blagoslovi, zahvaljujmo mu svim svojim srcem.

Ali u onim prilikama kad šapne: “Idi! Digni se i učiniti što sam ti pokazao”, ne zaboravimo da mnogi od najljepših odgovora na molitvu uključuju rad zajedno s Bogom da bi se ostvarili njegovi naumi.

Zamislite da se probudite usred noći od buke uljeza koji želi provaliti. Ležite paralizirani od straha dok vam polako na um pada da vam je telefon pored kreveta i da možete nazvati 911. Ali da biste dobili pomoć, morate podići telefon.

Imamo istu vrstu pristupa do Boga, ali naša izravna linija “911” do prijestolja milosti malo će nam biti od koristi ako je ne upotrijebimo.

Kroz čitavu Bibliju vidimo kako su se pobjede zadobivale i negativne situacije nadilazile kad je u kritičnom trenutku neki muškarac ili neka žena molila ispravnu molitvu. Mogli bismo nabrojati stotine, ali psalmist David nudi klasičnu ilustraciju:

“Osvrni se na glas mog prizivanja, o Kralju moj i Bože moj, jer tebe vruće zazivam! Jahve, zorom glas mi već čuješ, zorom ti već lijem molitve u nadi čekajući” (Ps 5,3-4).

Pogledajte žarku Davidovu molitvu dok traži Boga da se “osvrne na glas njegova prizivanja”. Ovo je stvar očajničkog preklinjanja, ne opuštene molitve, jer David se bori s neprijateljima. Ako želi preživjeti njihove napade, mora imati pomoć s neba. On nema “plan B” jer molbu upućuje “svome Kralju i svome Bogu”, Gospodinu kojemu ništa nije nemoguće.

David je bio čovjek koji je mnogo molio i mnogo primao; njegova vjera nije bila u samu silu molitve, nego u Boga koji odgovara na molitve. To je tajna svih kroz povijest koji su iz prve ruke naučili sve o Božjoj vjernosti.

Okoristite se danas Božjom pomoći – ne zaboravite “podići telefon” i nazvati.

Autor: Jim Cymbala