Ovisnik se odlučio posljednji put okrenuti Bogu, a On mu je poslao anđela

Ovisan, bez doma i sa suicidalnim mislima, odlučio se još jednom, posljednji put, okrenuti Bogu. I tada je, u pravo vrijeme, Bog poslao anđela.

„Obećao sam da ako mi Bog da da poživim do početka slijedećeg mjeseca, prestat ću se boriti“, objasnio je kroz suze, „Ajme, kakav mjesec“, rekao je za kolovoz kada je njegov život doslovno visio o slamci. Bio je to brutalan mjesec, pun očaja, tuge i zbunjenosti.

I tada je, u pravo vrijeme, Bog poslao anđela.

Divno je čuti nečije lijepo svjedočanstvo. Iako je lijepo čuti bilo koga tko svjedoči o Božjoj snazi i svom životu, svjedočanstvo Jamesa Cunninghama posebno je snažno.

James je nedavno u crkvi podijelio svoje svjedočanstvo. Njegova priča pokazuje Kristovu spasilačku moć te nas može podići iz tamnih dubina, no, ujedno pokazuje da nikada ne trebamo podcijeniti kako maleno dobro djelo može doslovno promijeniti nečiji život.

James's Story

“Trying to get off the streets, it was like everything was going wrong in my life and I didn’t know what to do but I gave it to God. This is when they say you walk by faith, when you let go and let God.” James.This is a story of grace, of faith and of trust. Click to watch James’s story from this past Sunday and hear of his life being radically changed by Jesus. Share this story and bring hope and faith to the people in your world. We are believing for more stories of grace this Sunday at Easter, you’re invited. https://www.c3.nyc

Objavljuje C3 NYC u Ponedjeljak, 15. travnja 2019.

James je rođen u Memphisu, a u ranom je životu imao mnogo uspona i padova. Ti su padovi bili dovoljni da završi u zatvoru u New Yorku.

„Nisam znao što me čeka u budućnosti. Nije me bilo briga. Borio sam se sa sobom i s Bogom već neko vrijeme“, James je rekao dok je bio nesiguran što će se dogoditi nakon kršenja uvjetne kazne.

A kada je riječ o bitci između njega i Boga, James je najavio ishod: „On je pobijedio.“

To se nije činio kao očit ishod u to vrijeme. Jamesov otac je bio nedavno preminuo, a bližila se i 15. obljetnica smrti njegove majke. On je gubio svaku kontrolu nad svojim životom. Svi takozvani „prijatelji“ oko njega su samo htjeli da neprestano bude pijan i na drogama, a to ga je još više vuklo prema dnu, piše Faithwire.

Bez doma i spavajući na ulici James nije imao obitelj, opcija ni nade. 1.8. rekao je prijateljima da će biti sretan ako preživi taj mjesec. Njegovi „prijatelji“ nisu bili jako zabrinuti.

Ovisan, bez doma i sa suicidalnim mislima, James se odlučio još jednom, posljednji put, okrenuti Bogu.

„Obećao sam da ako mi Bog da da poživim do početka slijedećeg mjeseca, prestat ću se boriti“, objasnio je kroz suze, „Ajme, kakav mjesec“, rekao je za kolovoz kada je njegov život doslovno visio o slamci. Bio je to brutalan mjesec, pun očaja, tuge i zbunjenosti.

I tada je, u pravo vrijeme, Bog poslao anđela.

„Tijekom tog vremena, upoznao sam muškarca imenom Manny. Emanuela Hastingsa. Prosio sam, držao sam čašu i molio prolaznike za novac. On je zastao i kupio mi komad pizze, pričao je sa mnom i ponašao se prema meni kao prema osobi“, rekao je James.

Ovaj dio svjedočanstva posebno je snažan. Svatko u životu treba jednog Mannyja. I svatko treba biti Manny nekom drugom.

Nastavit ćemo priču za tren – no najprije trebamo zastati i usredotočiti se na ono što je Manny učinio jer je to ključno. On nije samo ubacio nekoliko kovanica u čašu kako bi se osjećao bolje u vezi sebe ili kako bi drugima dobro izgledao – on je odvojio vremena da popriča sa Jamesom.

Razgovor sa strancima praksa je koja se danas potpuno izgubila. I ja prvi moram priznati da sam kriv što sam prezaposlen, nairitiran, i na moju sramotu, da previše osuđujem da bi napravio nešto slično ovome što je Manny učinio. Bog ga blagoslovio i neka njegov primjer sve nas potakne da slijedeći put učinimo pravu stvar.

Samo poslušajte kako je taj susret promijenio čitav Jamesov pogled na svijet.

„Bilo je to nešto što dugo nisam osjetio (biti osoba i čovjek). Dio mene se počeo prisjećati da sam ja ljudsko biće i da zaslužujem bolje“, rekao je James.

Nastavio je: „Zbog nekog čudnog razloga bilo mi je ugodno s njim te sam mu se otvorio. Pokušavao sam pronaći mjesto za život, bio sam beskućnik, nisam imao posao, nisam ništa imao. Ovaj čovjek me je poznavao 4 dana kada se pojavio na trgu sa laptopom te je naručio moj rodni list preko interneta.“

Predivno, jednostavno dobro djelo koje Mannyju nije oduzelo tako puno vremena promijenilo je život jednog čovjeka.

Koliko smo mi prilika propustili? Ne samo prilika, nego i blagoslova?

„Prvih sedam dana nakon što sam upoznao Mannyja je bilo kao da ga je Bog poslao meni s razlogom. Tijekom tog vremena sam dobio Bibliju te sam ju počeo čitati“, rekao je James.

James je rekao da se mnogo godina svađao i prepirao s Bogom. Gubio je i to naveliko. Nije znao što učiniti. Tek kada je prigrlio Boga i sve ostalo pustio se počeo mijenjati.

„Nisam imao krov nad glavom. Spavao sam na ulici. Božjom milosti sada sam dobio krov nad glavom. Nemam jedan nego dva posla. Bog trenutno u mom životu čini mnoga čuda.“

James je rekao da on sada ima „duhovni tim“ koji mu je dostupan 0-24 i s njima može pričati o bilo čemu. Kaže da su mu njegova braća i sestre u Kristu bliži nego bilo kakvi krvni rođaci.

„Sotona je laž“, rekao je James, „Sve što je sa mnom moglo poći po krivu pošlo je po krivu. No Bog je stvorio novi put. Suze koje vidite suze su radosnice. Suze koje nikada nisam mislio da će poteći.“

„Potvrda mi je i snaga što znam da je Bog sve te ljude u moj život stavio s razlogom… kako bi Ga mogao slaviti i častiti. On me koristi kao Svoj instrument svaki dan, u svakom koraku, na svaki mogući način, svaku minutu svakog dana. Ja koristim sve što mi je dao i širim Njegovu riječ. BOG JE DOBAR.“

Bog blagoslovio Jamesa zbog dijeljenja ovog divnog svjedočanstva. Bog blagoslovio Mannyja jer je ukazao Kristovu ljubav potrebitom strancu. Neka svi budemo ohrabreni i inspirirani tražiti Boga u svemu što činimo te da hrabro vodimo druge u isto iskupljenje koje smo mi pronašli u Kristu.