3 stvari koje oženjeni muškarci trebaju znati kada razgovaraju s drugim ženama

Oženjeni muškarci trebaju znati nekoliko stvari dok razgovaraju s drugim ženama koje nisu njihove supruge. Ovdje se nalaze tri ‘ne’ i tri ‘da’ kada je riječ o komuniciranju s drugim ženama.

Najbrži način da izgubite povjerenje u braku jest da nešto tajite svojoj ženi. Ja nikada nisam namjeravao prevariti svoju bivšu suprugu, ali tajni razgovori su se naposljetku razvili u učestale razgovore; a učestali su razgovori vodili u detaljne razgovore o mome životu, mojoj supruzi i našim problemima. Sve je to uzrokovalo uništenje našeg povjerenja, a na koncu i uništenje našega braka.

Kada razgovarate s drugim ženama, jeste li budalasti, ili ste ipak dobar suprug? Dopustite mi da vam udijelim pokoji savjet o komuniciranju s drugim ženama koje nisu vaša žena, a o kojemu sam ja morao naučiti na teži način. Ovdje se nalaze tri ‘ne’ i tri ‘da’ kada je riječ o komuniciranju s drugim ženama.

Prvo, tri ‘ne’:

1. Nemojte se nikada žaliti na svoju suprugu drugoj ženi niti dopustiti da se druga žena vama žali na svoga supruga.

Zašto? Zato što, kada se vi žalite o svojoj supruzi, vi je obeščašćujete; a osim toga, zato što vam vaša žena nije dala dopuštenje za to. Ako želite da vas vaša supruga poštuje, vi morate poštivati i štititi njezino dostojanstvo. Nemojte nikada omalovažavati svoju suprugu govoreći o njoj u negativnom smislu drugoj ženi. I ne dopustite drugoj ženi da obeščašćuje svoga muža žaleći se vama o njemu.

2. Klonite se tema o seksu, tajnama i onome što vas muči.

Zašto? Zato što se to nju ne tiče, i kada o ovim intimnim temama razgovarate s drugom ženom, vi diskreditirate svoju suprugu. Nemojte nikada razoriti povjerenje i intimnost između vas i vaše supruge; ne budite kavalir u razgovorima s drugim ženama.

3. Nikada se nemojte sastajati s drugim ženama u privatnom okruženju (posebno online).

Neka se sve odvija u javnosti kako bi vas drugi mogli vidjeti. Iskušenje najbolje djeluje u tajnosti; stoga, neka vaši sastanci budu uvijek u javnosti. Znam da to nije uvijek moguće, ali podijelit ću s vama u nastavku nekoliko savjeta kako to činiti mogućim.

VIDI OVO: 10 poruka koje oženjeni muškarac nikada ne treba poslati

oženjeni muškarci
Foto: Pixabay

Sada slijede 3 ‘da’:

1. Uvijek spominjite i pričajte o svojoj supruzi najbolje.

Zašto? Time iskazujete poštovanje prema njoj, ali i postavljate stabilne granice te palite, kako ja to zovem – sigurnosne baklje – koje drugim ženama daju do znanja da ste zauzeti.

2. Ukoliko je to moguće, pozovite svoju suprugu da sudjeluje u razgovoru.

Posebno ako žena s kojom razgovarate prolazi kroz određenu krizu. Pitajte tu ženu bi li bilo u redu da se vaša supruga pridruži razgovoru ili joj predložite da radije razgovara s vašom suprugom nego s vama. To neće uvijek biti moguće, ali barem pokušajte. Gledajte na svoju suprugu kao ‘pojačanje’.

3. Recite svojoj supruzi za razgovore s drugim ženama.

Nije me briga smatrate li taj razgovor nebitnim ii beznačajnim. Zašto? Zato što time svojoj supruzi stvarate povjerenje.

Ako razgovaranje, čavrljanje, savjetovanje ili ugađanje drugim ženama u vašoj ženi izaziva neugodne osjećaje, onda bi isto i u vama trebalo izazivati neugodne osjećaje. Ne nazivajte je ludom, već pitajte sami sebe zašto ste više zabrinuti za to kako se druge žene osjećaju, nego za to kako se vaša žena osjeća.

Častite svoju ženu u svemu što radite – posebno u situacijama kada razgovarate s drugim ženama.

Autor: Joe Martin; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Allprodad.com

NAJNOVIJE!