Par pronašao Isusa nakon što su se prethodno vjenčali kao homoseksualac i transrodna osoba
Snimka zaslona: YouTube

“Samo Bog to može.” To su riječi Lexa Renicka, žene koja se prije identificirala kao transrodni muškarac prije nego što su ona i njezin suprug – koji se identificirao kao homoseksualac – povjerovali u Isusa.

Nic i Lex Renick vjenčali su se 30. svibnja 2020., kada su oboje živjeli svojim LGBT stilom života. Od tada su se okrenuli od svojih prošlih odluka. Lex je vratil svoj ženski identitet i imenu koje je dobila pri rođenju, a Nic je napustio svoj homoseksualni identitet.

Par se vjenčao kao muž i muž, ali, budući da su svaki za sebe iskusili spasenje, sada se identificiraju kao heteroseksualni par — muž i žena. Nedavno su razgovarali s Michaelom Knowlesom iz Daily Wirea o svojim iskustvima spasenja u dugom intervjuu.

Knowles, katolik, opisao je svjedočanstvo para kao “jednu od najluđih priča koju je ikada čuo”.

Osim duhovne obnove života, Lex i Nic rekli su Knowlesu da vide fizičku obnovu. Njih dvoje sada imaju zdravu bebu, a na početku njihove veze Lex je bila podvrgnuta biopsiji i rečeno joj je da ima stanice raka u tijelu. Ali liječnik iz Planned Parenthooda nedavno joj je rekao: “Ovo nema nikakvog fizičkog smisla, ali više nemate nijednu kancerogenu stanicu u svom tijelu.”

“Mislim da to samo pokazuje da se svatko može transformirati ili pretvoriti u što god želi”, rekao je Nic o njihovom zajedničkom iskustvu. “Ali nitko ne govori o preobrazbi natrag na izvorni dizajn kakav biste trebali biti.”

Nastavio je: “Svijet vam može toliko toga reći o tome tko biste ‘trebali biti’ na temelju vaših interesa ili tipa osobnosti, i pokušati vas uklopiti u sve te lude, neobične okvire koji bi mogli … učiniti da se osjećate uključeno neko vrijeme.”

Tvrdi da je vjerovala u “laži” LGBT zajednice

Sa svoje strane, Lex je otvoreno govorila o činjenici da je vjerovala u “laži” LGBT zajednice.

“Cijeli svijet u queer zajednici govorio je: ‘Pa, znate, ako vas je Bog stvorio, onda vas je Bog stvorio ovakvim’”, prisjetila se. “[Ali] taj argument ne funkcionira s trans zajednicom. Jer, ako kažemo ‘Bog me stvorio ovakvom’, onda to znači da sam trebala biti žena.”

Lex je nastavila objašnjavati Knowlesu da je pronašla utjehu u LGBT zajednici, jer je očajnički tražila identitet i pripadnost – nešto što prije nije pronašla u svojoj obitelji ili vjeri.

Odrasla je u nasilnom kućanstvu – onom koje je tvrdilo da je “kršćansko” – s majkom koja se borila s alkoholizmom i čak je jednom rekla Lex: “Da sam znala da ćeš ti biti moje dijete, pobacila bih te”. To je bio komentar njezine majke nakon što je saznala da se Lex bori s njezinom seksualnošću i rodnim identitetom.

U konačnici je u LGBT pokretu pronašla pripadnost koju je željela.

“Otrčala sam u ovu zajednicu punu ljubavi, a to je bila queer zajednica, jer su me prihvatili zbog mene, a ne da sam trebala poučavanje ili prihvaćanje od crkve”, prisjetila se. “Samo mi je trebalo tijelo vjernika ili obitelji puno ljubavi da me zagrle i kažu, ‘Hej, hodat ćemo s tobom kroz ovo putovanje.’ Ali sve s čime sam se suočila bilo je odbijanje.”

Nic se, s druge strane, kao tinejdžer počeo identificirati kao homoseksualac, ali se nikada nije suočio s izolacijom i odbacivanjem kakvu je Lex doživjela. Njegova obitelj, rekao je, “nikada me nije pokušala promijeniti”, iako su se bunili oko njegovog seksualnog identiteta, vjerujući da je u suprotnosti s Božjim planom za muškarce i žene.

“Nisu odobravali niti se slagali s onim što sam radio, a to je točno kršćanski model onoga kako smatram da se trebamo obraćati zajednici”, rekao je. “Ne možemo izbjegavati ili odbaciti niti oprostiti u isto vrijeme.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lex Renick (@revivetravelingministry)

Njih dvoje su sada žena i muškarac

U početku, kao transrodni muškarac – što znači biološki žena – i homoseksualni muškarac, par je želio imati djecu, čak i kada se Lex identificirao kao muškarac. Ali nakon njihove transformacije, napustili su svoje prijašnje identitete i sada su vjerni svojim biološkim stvarnostima: kao žensko i muško.

Trenutno imaju jedno dijete i upravo su objavili da čekaju drugu bebu.

Par je rekao da je na kraju pronašao crkvu u Las Vegasu u kojoj su ih, iako njezini vođe nisu odobravali njihov LGBT stil života, dočekali takve kakvi jesu. Tamo su doživjeli pravu duhovnu preobrazbu.

U ožujku su Lex i Nic po prvi put obnovili svoje vjenčane zavjete kao muž i žena.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare