pas počeo lajati i kopati
Snimka zaslona: YouTube

Pas se počeo čudno ponašati, lajati i užurbano kopati u šumi. Nedugo zatim žena je otkrila nešto što ju je zapanjilo – malo dijete.

Samo nekoliko sati nakon što je rođen, Matthew Whitaker je tragično napušten. No nije ostavljen na sigurnom nego je živ zakopan.

Prije dva desetljeća je netko iskopao plitak grob na planinarskom putu u Altadeni, Californica. Nepoznati je stranac stavio dijete u tu rupu te ga je prekrio zemljom.

Azita Milanian je trčala sa svojim psima tim istim putem nedugo nakon što je Matthew tamo bačen. Jedan je pas otrčao te je počeo nešto njuškati pod zemljom.

Snimka zaslona: YouTube

Azita je prišla mjestu na kojem je njezin pas njuškao očekujući da će pronaći malenu životinju. Ono što je vidjela ju je prestravilo. Iz zemlje je virilo maleno dijete.

Azita je počela užurbano kopati kako bi oslobodila dijete. Nije imala pojma je li živo ili ne. Izjavila je:

„Vrisnula sam. Tamo je bio plavi ručnik, a u njemu je bila beba.“

Budući da nije bilo signala na tom području nije mogla nazvati pomoć. Otrčala je do najbliže ceste i uspjela zaustaviti motorista.

Vozač je požurio do najbliže policijske postaje dok je Azita ostala s Matthewom na mjestu zločina pokušavajući ga očistit i umiriti. Ispada da je samo trebao malo ljudskog dodira.

„Uhvatio je moj zglob te je prestao plakati. Bilo je to vrlo emocionalno. Kakav bi bolestan čovjek nešto takvo učinio? Iz trbuha mu je još visila pupčana vrpca.“

Nakon što je primio prijeko potrebnu liječničku pomoć, Matthew je preživio. Maleni je borac nakon nekog vremena posvojen u divnu obitelj, ali osobe koje su ga napustile nikada nisu pronađene.

Snimka zaslona: YouTube

Matthewu nikada nisu rekli za njegovo tragično rođenje dok nije odrastao. On i njegova kuma su bili u autu kada ga je pitala zna li istinu.

„…Ispričala mi je cijelu priču te sam bio zabezeknut. Otišao sam kući i malo istražio sve što se dogodilo te sam počeo o tome svima pričati jer sam se osjećao posebno što sam uspio nešto takvo preživjeti.“

Matthew je također odlučio naći osobu koja ga je spasila i zahvaliti joj. Mogla je ignorirati psa i nastaviti trčati – ali nije.

Spasila mu je život.

Azita je pokušala saznati što se dogodilo s Matthewom, ali budući da je bio posvojen nije joj bilo dozvoljeno kontaktirati obitelj. Bila je uznemirena, ali je našla utjehu u činjenici da je s ljudima koji ga vole kako i zaslužuje.

Voditelj na radiju Ryan Seacrest je pomogao Matthewu da stupi u kontakt s Azitom te je javno prenio njihov ponovni sastanak. Azita je rekla da je čekala 20 godina da ga upozna.

„Točno si onakav kakav sam te zamislila. Razmišljala sam koliki češ biti i kakav. Hvala što si došao u moj život, ti si ga promijenio. Znala sam da ćemo se ponovno sresti. Dan kada sam ga upoznala samo je potvrdio moju vjeru. Bog nas je spojio sa svrhom.“

Par nastoji ostati u kontaktu – napuštena beba koja je sada odrastao muškarac i njegov anđeo čuvar.